Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

2. NATJECANJE OPERATIVNIH VATROGASACA

SIGETEC

Iz DVD Sigetec obavještavaju sva vatrogasna društva da će se 2.natjecanje operativnih vatrogasaca održati 05.travnja 2009, sa početkom u 09,30 sati u Sigecu kraj Koprivnice. Dolazak i postrojavanje desetina do 09,30 sati ispred Društvenog doma u Sigecu, nakon čega se vozilima odlazi do terena za održavanje natjecanja.

Kotizacija po desetini iznosi 300,00 kn u koju je uračunat ručak, te 2L soka koji se dobije prije odlaska desetine na START. Kotozaciju možete uplatiti na žiro račun DVD Sigetec 2340009-1110028702, ili u gotovini na dan natjecanja.

Vježbu može izvoditi 7-9 vatrogasaca (minimalno 7 je potrebno za prijavu ekipe za natjecanje). Vježbu može izvesti min. 7 vatrogasaca ali će im za to biti potrebno više vremena. Natjecanje je zamišljeno kao zbir od 10 vježbi ili zadaća. Za svaku zadaću se posebno mjeri vrijeme izvođenja, a na kraju se sva vremena zbrajaju i oduzimaju od 2000 kako bi se dobili bodovi postignuti na natjecanju. Greške se ne upisuju, jer je svaka vježba primjenjiva u praksi i vrijeme završava tek kad je vježba pravilno izvedena. Svaka vježba se izvodi samo jednom i radi se posprema nakon vježbe.

A natjecateljske discipline su: Oblačenje osobne zaštitne odore + opremanje za aparatom za zaštitu dišnih putova (4 vatrogasca) , Vježba sa hidrantom-postavljanje 2 mlaza i mlaza za pjenu (rušenje mete) , Izvršenje vatrogasnih zadaća, Potraga za ozlijeđenim vatrogascem u požaru otvorenog prostora, Rušenje čunjeva sa C-cijevi, Gašenje požara zapaljivih tekućina, Mokra vježba sa navalnim vozilom (rušenje mete, nema greški, važno je srušiti metu), Izrada zečjeg nasipa, Zadaća iznenađenja, Rješavanje pismenog testa (zaokruživanje točnih odgovora iz povijesti Hrvatskog vatrogastva i osnovnih taktičkih situacija)

Dođite i pokažite svoje znanje i vještinu.Neka najbolji pobjedi.Detaljniji opis zadaća možete naći na stranicama DVD Sigetec


Post je objavljen 26.02.2009. u 12:00 sati.