Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

U OGULINU OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN CIVILNE ZAŠTITE

OGULIN

U Gradskoj vijećnici Ogulin, a kasnije i kod Vatrogasnog doma DVD-a Ogulin održano je u srijedu obilježavanje Međunarodnog dana Civilne zaštite.

Svečana sjednica Stožera zaštite i spašavanja Grada Ogulina održana je pod predsjedavanjem gradonačelnika Ogulina Nikole Magdića, a na njoj su, pored članova Stožera, bili nazočni pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Martin Barić i načelnik županijskog Odjela za preventivu, planiranje i nadzor Zdravko Jandrlić.

Gradonačelnik Ogulina pozdravio je sve nazočne i upoznao ih sa programom proslave Međunarodnog dana Civilne zaštite, a potom je Martin Barić govorio o organizaciji Državne uprave za zaštitu i spašavanje i načinu djelovanja. Poslije njega malo opširnije je o povijesnom razvoju i radu Civilne zaštite govorio i Zdravko Jandrlić.

Nakon toga Stožer za zaštitu i spašavanje Grada Ogulina zajendo s gostima preselio se ispred Vatrogasnog doma na prigodnu prezentaciju opreme i sredstava snaga zaštite i spašavanja, i to Javne vatrogasne postrojbe Ogulin, ogulinske stanice Gorske službe spašavanja i rafting kluba „River riders“. Ovu prezentaciju pogledala su i djeca iz Dječjeg vrtića „Bistrac“, te sa zanimanjem sjeli u vatrogasna vozila i isprobali spasilačku opremu. Ogulinski list


Post je objavljen 26.02.2009. u 08:30 sati.