Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/stifmeister

Marketing

Samostalno ili momčadski?



Hoćemo li ostvariti bolje ljubavne rezultate ako prilazimo curama sami ili u društvu prijatelja? Oko ove dvojbe stručnjaci se ne mogu složiti. Mišljenja su polarizirana: samostalan i timski pristup ženama imaju gotovo jednaku potporu. Naravno, u kasnijim fazama zavodničke misije ''pomoćnici'' ti mogu samo smetati, to je svima jasno. No, trebaju li ti na početku pitanje je na koje nije lako dobiti jednoznačan odgovor. Obje varijante imaju prednosti i nedostatke, i teško je odlučiti koji pristup favorizirati.

Samostalno

Muškarac koji samostalno prilazi željenoj djevojci time pokazuje da ima samopouzdanja i da je odlučan, što je veliki plus. Samostalni baritelji imaju odlike pravih zavodnika: nije ih strah, opušteni su i spremni riskirati. Društvene kočnice njih ne sputavaju. Oni znaju da muškarac mora biti osvajač i da bez truda nije moguće ostvariti svoje snove. Svjesni su uloge mužjaka u današnjem svijetu i ne mogu ih izbaciti iz takta ni razni negativni utjecaji koji dolaze sa svih strana, a cilj mi je sputati naše zavodničke potencijale. Riječ je o pobjedničkoj taktici, no ona nije za svakoga.

Samostalni uleti upotrebljivi su svugdje: na poslu, u gradu preko dana, na bilo kojem okupljanju ili tijekom večernjih izlazaka. Idealna meta takvih uleta svakako su cure koje također nemaju društva, jer kod njih nije ni moguć drukčiji pristup. Kad su u pitanju grupe djevojaka ili mješovita društva, samostalan pristup također može donijeti vrhunske rezultate, i mnogi zavodnički stručnjaci upravo favoriziraju ovu varijantu: sam uletiti u veće društvo. Međutim, solo ulet grupi cura definitivno nije za svakog. Ako ga izvedeš nespretno ili nesigurno, obično završi totalnim debaklom.

Zapravo, uletiti sam nije nimalo lako. Bez potpore alkohola jako malo muškaraca ima hrabrosti samostalno ulijetati tijekom večernjih izlazaka, pogotovo ako nemaju na raspolaganju neki situacijski ulet. Preko dana da ni ne spominjem. Potrebno je mnogo odlučnosti i besprijekorna vjera u sebe da bi se samostalno prišlo curi na kvalitetan način. Zbog toga bismo mogli reći da ovaj pristup definitivno nije za početnike niti za nekog tko ima problema sa samopouzdanjem.

Duet

Među profesionalnim bariteljima prilično je cijenjen ulet u duetu. Mnogi ga smatraju optimalnim tijekom večernjih izlazaka. Za pomoćnika koji zajedno s tobom kreće u akciju koristi se u engleskom jeziku termin ''wingman'', a kod nas bismo ga mogli nazvati ''timski kolega'', po uzoru na auto-moto sportove. Zajedničkim snagama vaš je cilj slomiti otpor protivnika i doći do ljubavnih rezultata.

Uloga timskog kolege ovisi o dogovoru. Kao i u formuli 1, može postojati glavni i sporedni baritelj, a isto tako možete ulijetati bez timskih odredbi. U većini slučajeva ulet u duetu izgleda ovako: dva muškarca uoče dvije ili skupinu zgodnih žena, odluče se koja se kome sviđa i onda obojica ulete zajedno, ili jedan uleti prvi pa se drugi kasnije pridruži, što je također sve popularnija varijanta. Nakon toga sve ovisi o timskim odredbama: ili svatko svoju ili jedan muškarac pokušava zavesti djevojku koja mu se sviđa, a njegov timski kolega zabavlja ostatak društva, dajući priliku svojem suigraču da izolira žrtvu i dođe do prvog poljupca.

Ovakav ulet znatno je psihički lakši od samostalnog. Kad je prijatelj uz tebe, jedan drugom dajete samopouzdanje, a entuzijazam je znatno veći nego pri samostalnom uletu. Momčadski duh u stanju je od prosječnog sramežljivog muškarca napraviti solidnog baritelja, koji je spreman iskoristiti priliku ako mu se ukaže. Nema sumnje, ovakav pristup idealan je za početnike i nesigurne muškarce, pogotovo ako ulijeću u paru s nekim tko je dobar zavodnik.

Čoporativno

Masovni čoporativni uleti najčešće ne donose zadovoljavajuće rezultate, ali su iznimno zabavni i lako izvedivi. Svejedno, ulet petorice ili više muškaraca ciljanoj skupini žena nije optimalan, jer se u toj gomili izgubi individualnost. Još ako je vas osvajača više od cura kojima ste uletili, cijela ta misija nimalo ne obećava. No, s vremena na vrijeme dobro je ponekad uletiti čoporativno, tek toliko da malo poradite na vašem zajedništvu i pritom razbijete monotoniju.

Naravno, i ovakav pristup može biti učinkovit. Važno je samo krenuti u akciju, a ne stajati sa strane. Ako se u toj gomili ljudi uspiješ prezentirati na najbolji mogući način, osvojiš njezinu pažnju pa odvojiš curu od velike grupe, tada je sve moguće. Iskusnim zavodnicima nije nikakav problem doći do poljupca čak i nakon stihijskog čoporativnog uleta. Nesigurnim i skromnim dečkima definitivno jest, jer u tom čoporu neće se uspjeti istaknuti. No, ova im je taktika svakako dobra za vježbu. To je izvrsna prilika za komunikaciju s djevojkama i razvijanje vlastitog šarma.

Ne treba se ograničavati. Valja u životu iskušati sva tri pristupa: samostalno, duet i čoporativno. Svaki od njih jako je zabavan. Ipak, ako već moraš izabrati taktiku, za svakog je najbolje samostalno prilaziti preko dana, a navečer u duetu s prijateljem s kojim se najbolje nadopunjava.


Post je objavljen 26.02.2009. u 07:27 sati.