Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

VATROGASTI ČETIRI SATA GASILI POŽAR U POŽAREVAČKOJ ULICI

BEOGRAD

Beogradski vatrogasci gasili su više od četiri sata požar u stambenoj zgradi u Požarevačkoj ulici 39 na Vračaru! Vatra je zahvatila stan na trećem katu i cijelo vrijeme je postojala opasnost da se proširi i na susjedstvo, pa su se vatrogasci u dizalicama penjali do krova, sjekli ga sjekirama i polivali vodom!

Na sreću, niko nije ozljeđen jer je Beograđanka Elda Đorđić, u čijem stanu je buknuo požar, uspjela pobječi pred vatrenom stihijom koja je buknula u njenom stanu oko 16.30 sati. Prema njenim rečima, u trenutku izbijanja požara u stanu nije bilo nikog osim nje.

- Upalila sam uljni radijator i odmah zatim čula prasak. Zvuk je došao iz zida, ne iz radijatora, pa sam odmah pomislila da su u pitanju instalacije. Gust dim počeo je izlaziti na sve strane i ubrzo se u stanu ništa nije vidjelo. Uspjela sam uzeti moja dva psa i istrčati napolje - ispričala je uznemirena Elda.Kako kaže, vatra je potpuno uništila dvije sobe.

- Naravno, izgorjele su i sve stvari koje su bile u sobama. Šteta je velika, ali je ipak najbitnije da niko nije ozljeđen. Dobro je što se vatra nije proširila i na četvrti kat - rekla je Elda.Ona je dodala da su je emocije stigle tek kada se našla na ulici, na sigurnoj udaljenosti od plamena.

- Nisam imala vremena uplašiti se. Samo sam razmišljala kako što prije izači iz stana. Tek kada sam vidjela vatrogasce i dim koji izlazi iz mog stana, shvatila sam u kakvoj sam opasnosti bila - navela je Elda.Prema riječima susjeda, svi stanari zgrade bili su prilično uplašeni.

- Vidio sam dim i ljude koji istrčavaju iz zgrade. Pozvao sam vatrogasce i oni su ubrzo stigli. Njihove ekipe su odmah isključile struju u cijeloj zgradi. Uspjeli su brzo lokalizirati vatru na trećem katu i svi smo pomislili da je požar ugašen - rekao je jedan od susjeda.Međutim, vatrogasci su primjetili da se krov zgrade dimi.

- Izgleda da se zapalila izolacija ispod krova. Morali smo sjekirama razbijati krov i sječi lim kako bi ugasili vatru. Koristili smo i hidrauličnu dizalicu da bismo brže došli do krova. Zbog toga je čitava akcija duže trajala - rekli su vatrogasci.

Na mjesto događaja stigla su četiri vatrogasna vozila sa 20 vatrogasaca.Promet u ovom dijelu grada odvijao se usporeno jer je Požarevačka ulica bila potpuno blokirana. Press


Post je objavljen 25.02.2009. u 15:10 sati.