Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rilady

Marketing

Jedno ponašanje molim

Ljudi sve bi. Kada ne mogu.
Kada mogu, onda ne znaju kako.

Kada bi vam netko dao priliku da se reprogramirate, da li biste znali kakvi biste željeli biti? Kada bi vam netko dao mogućnost, alat, vještinu da izmjenite svoje ponašanje. Da probrišete, kao gumicom, sve što smatrate loše u svom ponašanju i da vam kaže da možete imati sve novo. Kako biste reagirali?

Oni koji su pomislili da ne bi ništa mijenjali, neka zatvore ovaj blog i vrate se kada dobro razmisle. NEMA čovjeka koji ne bi promijenio svoje ponašanje u nekom dijelu. Možda biste promijenili način na koji reagirate na kritiku. Možda biste promijenili način na koji reagirate prema roditeljima. Možda način na koji se ljutite na djecu. Možda čak i reakciju koju imate prema partneru kada ste nervozni. SVI bi promijenili nešto, možda sitnicu, moža nešto veliko. I time ne biste izgubili sebe kao osobu. Ne biste postali lošiji, ne biste ostali bez svog karaktera.
Kada biste mogli promijeniti to da odmah kažete što mislite ili možda da možete izbrojati do 10 pa tek onda nešto kažete. Možda da udahnete duboko prije nego planete ili pak da udarite šakom o stol kada je to zaista potrebno.

Ajde, bez srama, priznajete samo sebi. Sami vi znate što biste promijenili. Može biti jedna jedina sitnica zbog koje ćete se osjećati kao da imate cijeli svijet na dlanu. Samo jedna mala stvar koja vas iritira, koja vas brine, koja vas smeta, zbog koje se zacrvenite na sekundu....

Oni koji još uvijek misle da ništa ne moraju mijenjati neka se zaista maknu s ovih stranica. Takvih nema. Pustite one priče - ja volim sve svoje mane. Nije baš pametno poticati loše karakteristike. Ono što smeta vama, vjerujte, smeta i drugima. No, u cijeloj priči drugi su nebitni. Samo vi ste bitni.

Razmislite, dakle, o sebi. Samo o sebi. O trenucima koje biste izbrisali. O trenucima kada ste htjeli da se zemlja otvori. O onim situacijama kada ste poželjeli umrijeti. Nemojte se pretvarati da ih niste imali. Nemojte zatvarati oči pred nečim što je svatko od nas iskusio. Nije to loše. Nimalo. Nije loše uopće. Trebalo je naučiti nas nečemu. Ako ste imali tih situacija i naučili ste nešto, dobro došli. Skidam vam kapu. Učite i dalje. To nam je sudbina.

No, razmislite kada biste se izbrisali. Od nepoželjnog ponašanja. Kada biste izbrisali to neko ponašanje koje više ne trebate. Kada biste izbrisali ponašanje koje ste probali, nešto iz njega naučili i shvatili da više nije potrebno. Promijenite ga. Ima načina.

Ja za svojim idem. Priznajem, sada kada imam priliku.... ne znam kako.... naučila sam jedno... živim tako već dugo godina... Što je drugo?




Post je objavljen 24.02.2009. u 22:22 sati.