Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/boric

Marketing

CETNIK ZIVKO KORAC,BANIJSKI KRVOLOK-5

Prica o Zivku Koracu,banijskom cetniku,koji se nakon"Oluje"pet godina skrivao po sumama.Tijekom svoje krvave hajducije pobio je cetvero nevinih hrvatskih civila.Na koncu,uhvacen u obruc hrvatskih policajaca,sam je sebi oduzeo zivot.

Ipak,Koracu se blizio kraj.Njegov su brlog slucajno otkrili lovci.Policija je okruzila krvoloka i pozvala ga da se preda.No,on je radije sebi presudio sam nego da padne u ruke hrvatske pravde.U ruke drzave koju je mrzio iz dna duse.

NA NISANU

Petrinjac IVAN HORVATIC,takodjer hrvatski branitelj,tijekom lova se odvojio od prijatelja.Odjednom,njegov se pas skamenio.
IVAN HORVATIC,LOVAC:JA SAM U TRENU POMISLIO DA JE TO VEPAR ISPRED NAS,DA JE VEPAR KOJI SE NIJE JOS DIGAO.JA SAM POGLEDO,
PUSKU SAM PRIPREMIO,POGLEDAM DOLJE MALO,PREKO PSA,NA DRUGIH PET METARA VIDIM BRLOG,VIDIM RAZAPET SATOR NA VISINI OD METAR JEDAN,MASKIRAN,NE VIDI SE VISE NISTA,VIDIO SAM SAMO JEDAN LONAC ISPRED SATORA.MENI JE SVE BILO JASNO.TU SLIKU SAM VEC GLEDAO U NOVINAMA,CITAO SAM O SVEMU,O UBOJSTVIMA OVIH CETVERO LJUDI STA JE ON NAPRAVIO.

LOVISTE MAJSKI TRTNIK,14.SIJECNJA 2001.

Ugledao je Koraca,podigao je pusku i bio spreman uzvratiti.Ni danas Ivanu nije jasno kako to da divljak nije zapucao.Samo se pritajio u jazbini.
IVAN HORVATIC,LOVAC:KAD SAM ZENI TO ISPRICAO,STO MI SE DESILO,ONA ME JE SLUSALA,POCELA PLAKATI I DOSLA,ZAGRLILA ME JE I REKLA JE DA JE U ISTO VRIJEME ONA BILA U CRKVI,VELI,JA SAM SE SJETILA TEBE I MOLILA SAM SE BOGU.
Bozjim prstom ili ne,Ivan se poceo povlaciti.Ostalim je lovcima rekao da je otkrio cetnikovo skroviste.Odmah su obavijestili policiju.

SUMA VLAHOVIC,14.SIJECNJA 2001.

Korac je stjeran u stupicu no nije pomisljao na predaju.Hrvatski policajci stezali su obruc,priblizili se.Kad im je ugledao lice,Korac je mirno lezao.
ANTE BARIC,SUDIONIK AKCIJE:NISMO MOGLI PRETPOSTAVITI DA SE RADI O BOMBI KOJU JE NEKOLIKO SEKUNDI NAKON TOGA I AKTIVIRAO.S OBZIROM DA SMO BILI UDALJENI SVEGA METAR I POL DO DVA OD NJEGA TOM PRILIKOM,NA SVU SRECU,NISMO BILI OZLIJEDJENI.
Rucna bomba raznijela je Koracevu utrobu.Ostao je na mjestu mrtav.Policija je pronasla i lovacki ruksak koji je Korac oteo svojoj posljednjoj zrtvi STIPI JURICU.Banijski krvolok umro je onako kako je zasluzio.Njegova dusa sada gori u paklu.Njegov grob vise nitko ne posjecuje.Jataci se ne zele odati.Dio Zrinjske Gore po kojoj je ubijao zitelji Banovine su prozvali Koracevom setnicom smrti.U potrazi za Zivkom Koracem policija je na Zrinjskoj Gori pronasla tridesetak zemunica i drugih skrovista.Stoga se opravdano sumnja da Korac nije jedini srpski odmetnik koji se nakon"Oluje" skrivao po Banovini.Neki se mozda skrivaju i danas.
(Ivana Mandic,"PRICA IZ HRVATSKE")

Post je objavljen 20.02.2009. u 01:21 sati.