Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

P. Lukine cure...

I tako, dok se jedni prepucavaju, i kompliciraju situacije, drugi djeluju...

13.01.2009., utorak

"Vratim se ja u svoje Zagorje i dočekaju mene pristigle Božićne čestitke. Znate onu Drinu koja je otisla u Ekvador. E ona meni pošalje članak iz novina o Ivana Parlov koja je znala navratit na vjeronauk. I tako... Sada je u Tanzaniji. Drina meni pise: 'Ja nisam jedina tvoja misonarka!' Ma počet ću se pravit vaaažan!"

Tako sam ja opet potakla p.Luku, a on lijepo me spomenuvsi nakon dugo vremena, potakao opet mene, da se jos malo raspitam o Ivani, je li stigla iz Tanzanije i dr, i bome, naisla sam na novosti i vijesti, koje su me doista fascinirale i zadivile, te potakle da ponovo stupim u kontakt...

Image Hosted by ImageShack.us

Ivana Parlov i njeni projekti

"Udruga za pomoć siromašnima u domovini i svijetu "KOLAJNA LJUBAVI"
Zbog započetog projekta otvorili smo i udrugu pod nazivom "Kolajna ljubavi" s ciljem pomaganja najugroženijim kategorijama stanovništva kako u Lijepoj našoj tako i u svijetu. Godina dana volonterskog misijskog iskustva među najsiromašnijima u afričkoj drzavi Tanzaniji potaknula je našu članicu da zamoli svoje prijatelje, sumještane pa i poznanike da pomognu ublažiti tužnu svakodnevnicu onih najpogođenijih i najmanjih. Stoga smo pokrenuli akciju sagradnje sirotišta, odnosno prihvatilišta u Songei, najsiromašnijem gradu Tanzanije s ogromnim postotkom siročadi i djece "s ulice", koja su u ovakve neprilike dospjela zbog kobnih smrti svojih roditelja. U sirotištu bi svoj dom pronašlo oko 50 djece.
Stoga Vas ovim putem molimo da se uključite i poduprete ovaj projekt te da na taj način zajedno pružimo dom i sigurnost ovoj ispaćenoj dječici.

Za ostvarenje ovog cilja potrebna nam je financijska potpora koju mozete uplatiti na ziro racun:

2340009-1110344443 - (PBZ - Ispostava Imotski)

Ocekujuci Vasu pomoc i potporu srdacno Vas pozdravljamo!"

Moja pjesma i pozdrav Ivani prije njenog odlaska u Tanzaniju

Image Hosted by ImageShack.us

Vec sam se cula s Ivanom, te u vasu molitvenu i konkretnu pomoc preporucam i njene projekte, kao i svoje nove ideje, na koje me sve ovo potaklo, i koje cu ako Bog da realizirati kad se vratim!

Image Hosted by ImageShack.us

Cudim se samo da Zdenac nije pisao nista o njoj i njenom projektu na svojim stranicama...

A ja sam se sjetila kako doista ima neka cudna veza izmedju p.Luke i mene, i kako se uzajamno poticemo i pokrecemo jedno drugo, k'o neki "perpetuum mobile" (ili je sve to ipak "Dios mobile")...Unatoc svim zlobnim podvalama...

Tako sam npr. ja dala ideju p.Luki da pocne slati svoje SMS propovijedi, te nakon toga pokrenula i p. Lukin blog (onu prvu, kvalitetnu i oku ugodnu verziju - uz Davorovu pomoc - ja sam izabrala ime bloga, a Davor - tadasnji design!), a p. Luka me potakao da ostavim svoj posao u PBZ-u, svoj Clio u kojem smo se toliko puta zajedno vozili, sve svoje, i odem u klauzuru u Veneciju (kamo se nadam i vratiti poslije misija)! A sestre ce i u Lasinji, ove godine proslaviti 125. godisnjicu mucenicke smrti njihove utemeljiteljice bl. Marie Deluil:

Biskup Pozaic u Lasinji 27.2. u 17h

Onda sam ja iz Venecije donijela p. Luki svecnicku stolu i sav misni pribor, kojim je on nakon 3 godine ponovo nastavio svakodnevno sluziti sv. mise, a ja sam preko njega i njegova predavanja saznala za Udrugu Zdenac,

P. Lukino predavanje u sijecnju 2007. koje me povezalo sa Zdencem

i otisla u misije!

Onda sam ja njega svojim pismom razveselila vijescu o njegovoj vjeroucenici Ivani, a on mene svojim postom potakao da se informiram vise o njoj i saznam sve o njenim akcijama za Tanzaniju, te pocnem i sama razmisljati o...

A sto ce dalje biti, citajte u sljedecim, Bozjim nastavcima!

I molite za p. Luku, i sve njegove vjeroucenice : ))) Osim nas misionarki, ukljucujuci i one u bistrickoj klauzuri: s.Karmen i s. Alojziju!

Image Hosted by ImageShack.us

Post je objavljen 19.02.2009. u 17:00 sati.