Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/j-r-r-tolkien

Marketing

Prstenova Družina

Aragorn

Aragorn je bio poznat kao Strider, Šumar koji je živio u Divljini štiteći stanovnike Međuzemlja. Ali on je i posljednji potomak drevne kraljevske loze, i kada se pridružio Družini Prstena došlo je i vrijeme da ispuni svoju sudbinu. I dok se Frodo Baggins nastojao domoći Klete gore i uništiti Prsten, Aragorn se borio protiv Neprijateljevih slugu te se samom Sauronu otkrio kao Isildurov nasljednik. Nakon Sauronova pada Aragorn ujedinjuje kraljevstva Gondor i Arnor. Mir i blagostanje se vraćaju u Međuzemlje.

Boromir

Boromir, nasljednik Namjesnika Gondora, bio je ponosan i plemenit čovjek koji se dugo i hrabro borio da obrani Gondor, te bio je jedan od članova Prstenove družine. On je smatrao da Prsten treba iskoristiti za obranu njegove voljene zemlje, i potpao je pod Prstenovu kušnju. Njegovo nastojanje da odutme Prsten Frodu Bagginsu, uzrokovalo je raspad družine. Ali na kraju se Boromir iskupljuje žrtvujući vlastiti život u pokušaju da obrani Merrya i Pippina.

Gimli

Gimli je hrabri i odani patuljak. Njegov otac Gloin bio je jedan od Bilbovih suputnika u pustolovini na Usamljenoj planini, a sam Gimli je bio član družine koja je pratila Frodu Bagginsa na njegovom putu uništenja Prstena. Gimli je uspio prevladati vlastitu sumnjičavost prema vilenjacima i sprijateljiti se sa Legolasom, vilenjačkim princom, čime je zaslužio ime Prijatelj vilenjaka.

Legolas

Legolas Zelenlist, sin vilin-kralja Mrkodola (ili Zelenšume), izabran je da predstavlja vilenjački rod u Družini Prstena. Njegova izdržljivost, oštar vid, i borbene vještine bili su od velike koristi družini, ali njegova odanost i prijateljstvo možda su bili od veće pomoći suputnicima. Legolas je jako zavolio četvoricu hobita, volio je i podupirao Aragorna, ali najjače je bilo njegovo neobično i neočekivano prijateljstvo sa patuljkom Gimlijem.

Gandalf

Gandalf je jedan od Čarobnjaka poslanih u Međuzemlje kako bi se suprotstavili Sauronu. Tijekom 2.000 godina u Međuzemlju, Gandalf je upoznao i zavolio i zemlju i njezine stanovnike, poglavito hobite. Gandalf je neumorno radio na osujećivanju Sauronovog plana da ovlada Međuzemljem, te je pokrenuo cijeli niz događaja koji su na kraju rezultirali konačnim padom Neprijatelja.

Frodo Baggins

Frodo Baggins, hobbit iz Okruga, postao je jedna od najslavnijih ličnosti u povijesti Međuzemlja kada je na sebe preuzeo zadatak da uništi Sauronov Prsten što bi dovelo i do uništenja samog Neprijatelja. Frodo je uspio odnijeti Prsten do Klete Gore, duboko u neprijateljskoj zemlji Mordor i uništiti ga, unatoč svim opasnostima kroz koje je prošao i velikoj osobnoj žrtvi, dokazujući se kao junak jednak najslavnijim ratnicima.

Meriadoc Brandybuck

Meriadoc Brandybuck, poznatiji kao Merry, pronicavi je hobit koje ga je briga za rođaka i prijatelja Frodu Bagginsa natjerala ga je da skuje "urotu" koja će onemogućiti Frodu da sam odputuje na opasan i pogibeljan put. Merry je postao Vitez Marke i odigrao je značajnu ulogu u Ratu za Prsten. Svojom odanošću i hrabrošću pomogao je da se pobjedi jedan od najstrašnjijih Sauronovih slugu.

Samwise Gamgee

Samwise Gamgee, najodaniji sluga Froda Bagginsa, bio je odlučan slijediti svoga gazdu kud god da je ovaj krenuo, čak i kada nije bio pozvan da ga slijedi. Sam se dokazao kao hrabar i vjeran suputnik pa je postao Frodov najbliži prijatelj. Njegov hobitski zdrav razum i njegova ljubav prema Frodu pomogla im je na njihovom putu kroz sve opasnosti do samoga kraja. Samova nespremnost da se odrekne nade čak i u nemogućim situacijama, pomogla im je da, ne samo da ostvare svoj zadatak, već i da ga prežive.

Peregrin Took

Peregrin Took je bio još mladac kad odlučio pratiti svog rođaka i prijatelja Froda Bagginsa na njegovom zadatku. Pippinova mladost i radoznala narav često su ga uvaljivali u nevolje, ali njegovo nepokolebljivo prijateljstvo i neuništiva vedrina pomogli su mu, kao i njegovom suputnicima, izdržati u teškim i mračnim trenucima. Tijekom ovog zadatka Pippin je odrastao i postao važan član Družine i gondorski vitez.



Post je objavljen 19.02.2009. u 13:04 sati.