Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/torcida-neum

Marketing

Katalinić savjetuje Mišu:Nasrni na njih neznaju se braniti

U RAZGOVORU za Index najtrofejniji trener Hajduka Ivan Katalinić govori o nedjeljnoj utakmici, očekivanjima i prognozama najvećeg klupskog nogometnog događaja u Hrvatskoj. Katalinić smatra kako je ne osnovu priprema nemoguće ocijeniti snagu ove dvije momčadi, sve će se kaže vidjeti za nekoliko kola.

"Mislim da u ovom trenutku nakon dorađenih priprema ni Hajduk ni Dinamo ne znaju svoje mogućnosti. Pauza je trajala dugo, došla je nekolicina igračkih pojačanja, a prijateljske utakmice nikakav su pokazatelj, tako da je gotovo nemoguće prognozirati kako će to izgledati. Po meni bit će to jedna tvrda utakmice i iako se Hajduk smatra favoritom, držim da su šanse podjednake, 50:50", rekao je Ivan Katalinić.

"Hajduk je pogriješio što nije doveo još jednog napadača"

Prijelazni rok je gotovo i kada se sve rezimira ostaje dojam da je Hajduk pogriješio što nije doveo još jednog napadača. Posebno je to bilo vidljivo na pripremama kada se Kalinić ozlijedio i kada je Hajduk izgledao jalovo kao nekad.

"Da, vrlo je moguće da je Hajduk pogriješio što nije doveo još jednog napadača, jer svi smo vidjeli kada se Kalinić ozlijedio na ovim pripremama kako to slabo izgleda bez njega. Pitanje je koliko će on biti spreman za ovaj derbi,a ne treba ni spominjati koliko on zapravo znači Hajduku i koliko Splićani ovise o njegovim golova. Stvarno mi nije jasno zašto čelnici Hajduka nisu doveli još jednog napadača", istaknuo je Katalinić.

"Navijači mogu pomoći, ali utakmica se dobiva na terenu"

Navijačka euforija koja se stvorila u Dalmaciji dobra je, međutim može i negativno utjecati na prezentaciju splitske momčadi. Naravno, to je tek jedna od varijabli, ono najvažnije odvijat će se na terenu.

"Znate kakvi smo mi u Dalmaciji, kada ide Hajduku stadion je pun, euforija na vrhuncu, ali čim malo zapne na stadionu nema nikoga. Euforija je dobra, ali treba biti pozitivna, trebaju svi stati uz Hajduk i pomoći mu u trenucima kada bude najteže. No, sve to ipak je samo malo pomoć, svi znamo da se utakmica rješava na terenu", napomenuo je u razgovoru za Index Ivan Grozni.

"Ni Dinamo ni Hajduk neće srljati, remi je najrealnija opcija"

Loši vremenski uvjeti u Splitu sigurno idu na štetu Hajduka koji u toj utakmica traži tri boda. Na kraju, smatra, Katalinić remi je najrealnija opcija, nitko neće željeti srljati u prvom kolu nastavka prvenstva.

"Nema dvojbe da loš teren i hladno vrijeme mogu odmoći Hajduku, a tako će po prognozama i biti. S jedne strane upravo zbog toga smatram da će biti nekakav remi sa malo golova, 0:0 ili možda 1:1. Početak je prvenstva, bit će tvrdo i nitko neće željeti srljati. Da, remi je najrealnija opcija", rekao je Kate.

"Miše mora napasti Dinamo"

Katalinić je ovakvih derbija odradio na desetke pa ga je bilo normalno upitati ima li kakav savjet za još "zelenog" Antu Mišu, kojemu je ovo prvi susret sa velikim rivalom iz Zagreba. Katalinić je spremno ponudio odgovor.

"Mogu ga savjetovati da mora napasti Dinamo, po svaku cijenu. Dinamovci se ne znaju braniti i to su ove sezone nekoliko puta pokazali, pogotovo u Europi. Ako Hajduk u prvih dvadesetak minuta uspije postići gol tada je vrlo blizu pobjedi, u suprotnom Dinamu će rasti krila i njegove šanse postajat će veće", ističe Katalinić.

"Htio bi još dodati da u ovakvim utakmica odlučuju sitnice, a nekad čak i sreća, tako da se treba baš sve uzeti u obzir", za kraj će bivši trener Hajduka.

Post je objavljen 19.02.2009. u 09:12 sati.