Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/frogger74

Marketing

Denis

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost

Davno je to bilo, al eto palo mi napamet.
Denis i još jedan. Drotovi murjaci. Bio sam student još. Ali imao sam Audija, velikog crvenog. S automatskim mjenjačem. I love kad niko nije imao. Ženskih u autu koliko god stane. Pilo se i sviralo gitaru. Glupirali se po plažama, na Marjanu, di god nam je srce prohtjelo.
A onda nam je Denis upao, s još jednim. Racija, pretres. Ništa nisu našli - šta bi našli, bocu vina i to je to. Ajde neka. Ali preksutra opet. Denis i taj drugi. Možda druge ženske, ali isti drotovi. Malo treme, ali jbga, tako je. Kad organ javnog reda i mira obavlja dužnost, šutiš i trpiš. Pa preksutra opet. Na drugom mjestu, s drugom ekipom, ali opet Denis i još jedan.
Ponavljalo se to mnogo puta, par mjeseci je trajalo. Na svaki drugi outdoor party upadne Denis sa kumpanjom i napravi pretres. Nikad ništa nisu našli, ali živce su nam dobro stanjili. Počeli smo zazirat od tih outdoor veselja. Frend je razvio odbojnost prema drotovima i legitimiranju. A ja se mislim, a valjda je šta vozim Audija, a student. Sumnjivo im biće.
Prestali su kako su i počeli, više se nisu pojavljivali. Nismo saznali šta ih je toliko zaokupilo. A sad se sve nešto mislim, biće radi ženskih. Studentice, lipe, mlade. Pa mora i pandur vidit kako je to valjda. Šta oni znaju, samo s ološem posla imaju, ono žena šta vide - same kurve, narkomanke, švercerice. Mora bit da je to. Samo, koliko su nas ispretresali, mogli su i uletit kojoj, s kojom spikom, kojom lovačkom il nešto. A nisu. Bojali se valjda. Služba je to, ne možeš nego po PSu. U ona vremena napredovalo se po političkoj liniji, rodijačkoj, a ovi pošteni lako su na ulici završavali. Eto sad kad se sjetim, prvo me malo bijes vata, ali kad malo razmislim, ma baš bi Denisa i tog drugog pićem počastio. Evo za njih par pjesama.
Zabranjeno pušenje - Murga drot
Zabranjeno pušenje - Zenica blues
Đorđe Balašević - Plava balada

Post je objavljen 19.02.2009. u 02:33 sati.