Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/boric

Marketing

CETNIK ZIVKO KORAC,BANIJSKI KRVOLOK-3

Prica o Zivku Koracu,banijskom cetniku koji se nakon"Oluje"pet godina skrivao po sumama.Tijekom svoje krvave hajducije pobio je cetvero nevinih hrvatskih civila.Na koncu,uhvacen u obruc hrvatskih policajaca,
sam je sebi oduzeo zivot.

Policija je tih dana shvatila da se odmetnik Korac sve vrijeme skrivao u Hrvatskoj,da nije pobjegao u Srbiju.Pokrenuta je opsezna potraga,no nakon tri mjeseca nije pronadjen niti jedan trag koji bi vodio do njega.
Zakljucili su kako je ubojica vjerojatno zbog blizine granice pobjegao u Bosnu,a odande tko zna gdje.Korac je postao tek jedno od mnogih lica s tjeralice.Nitko nije znao da se podivljali cetnik zapravo skriva po sumama Zrinjske Gore.Njegove slijedece zrtve bice bracni par SKRTIC.

KRVOLOCNA ZVIJER

Korac se skrivao po brlozima i jazbinama koje je sam napravio diljem Zrinjske Gore.Poznavao je svako stablo,svaku stazu.Od Bariceve likvidacije proslo je vise od cetiri godine.Doslo je vrijeme za novi zlocin.
7.listopada 2000.
Nakon oslobodjenja Banovine GORDANA I VJEKOSLAV SKRTIC iz Zagreba su se doselili u Gordanino rodno selo Martinovice pokraj Gline.
Kupili su stado ovaca i zapoceli novi zivot.Dosadila im je gradska vreva.
Uzivali su u seoskoj idili.Tog su kobnog dana na Zrinjskoj Gori vodili ovce s ispase.

KOBNO SKRETANJE

Izgubljena ovca stajat ce ih zivota.Umjesto s odlutalom zivotinjom susrest ce se oci u oci s cetnickim bjeguncem Zivkom Koracem.Cijelo vrijeme ih je promatrao iz svog brloga.Dok je bracni par bezbrizno razgovarao,Korac je Skrtice drzao na nisanu.
Kci iz Zagreba koja dva dana nije mogla dobiti roditelje na telefon,prijavila je njihov nestanak.Uz policiju u potragu su krenuli i novinari.Medju njima i NEVEN PAVELIC,danasnji urednik u Vecernjem listu.Svjedoci kako je s kolegom fotografom na teren stigao kada su vec bila spustila noc.Jos se nije znalo tko je ubojica.Spustili su se u srediste Martinovica i pred lokalnom trgovinom naisli na nekoliko seljana.
NEVEN PAVELIC,UREDNIK U VECERNJEM LISTU:VELIKI DIO NJIH JE SUDJELOVAO U DOMOVINSKOM RATU,ALI NA DRUGOJ STRANI.ONI SU ZAPRAVO ISPRICALI JEDNU DOSTA CUDNU PRICU,DA SE U TOM KRAJU SKRIVAJU NEKAKVI ZAOSTALI CETNICI KOJE OPSKRBLJUJU LJUDI KOJI ZIVE TAMO,ONI IMAJU SVOJE JATAKE.
(Ivana Mandic,"PRICA IZ HRVATSKE")

Post je objavljen 18.02.2009. u 14:32 sati.