Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

U PADU HELIKOPTERA POGINULO 12 VATROGASACA

SANTIAGO

Južno od glavnoga grada Santiaga, u regiji koja se bori sa šumskim požarima. Najmanje 13 ljudi poginulo je na jugu Čilea prilikom pada helikoptera koji je prevozio vatrogasce poslije akcije gašenja šumskog požara, izjavili su čileanski zvaničnici. VIDEO

Trinaest je osoba poginulo u helikopteru koji se u nedjelju srušio u središnjem Čileu, u regiji koja se bori sa šumskim požarima.Helikopter je pao na padinu blizu Chanco, nekih 165 milja (270 km) južno od Santiaga, koja se nalazi u pokrajini Gov. Maria del Carmen Peres..Poginuli su pilot i 12 vatrogasaca, u dobi od 18 do 30 godina, koji su išli gasiti vatru u šumi eukaliptusa.Helikopter u kojem su nastradali pripada šumariji u vlasništvu konglomerata Copec.

Šef čileanske Nacionalne šumarske službe rekao je da je helikopter vraćao vatrogasce nakon cjelodnevne borbe sa šumskim požarom.

Vatrogasac koji je otišao na mjesto događaja rekao je da su on i njegov tim pronašli dva beživotna tijela čak 50 metara od olupine srušenog helikoptera koji je još gorio kada su na mjesto nesreće stigli spasioci. 'Vidio sam helikopter, bio je potpuno uništen. I sa svim ljudima unutra', rekao je jedan rođak koji se uspio probiti do mjesta pada.

Javno



Post je objavljen 16.02.2009. u 12:00 sati.