Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rusalka

Marketing

zvjezdana djeca ...

Photobucket
star seed, photo by flickr



Priča je odgovor na Miskov
'izazov' da napišem nastavak njegove priče. Nastavak sam nastojala napisati tako da se može čitati i kao 'samostalna' priča.

Zvjezdana djeca


U posljednjim minutama 2019. godine u Rijeci su bili rođeni blizanci Adam i Silvestar. Tada nitko još nije slutio da su oni posljednja djeca rođena u Rijeci, posljednja djeca rođena u Hrvatskoj i u Europi ... posljednja djeca rođena na čitavom planetu Zemlji.

Tihana, mati riječkih blizanaca, prva je zamijetila zvjezdani biljeg pod Adamovim a zatim i pod Silvestrovim pazuhom. Biljeg u obliku zvijezde pojavio se preko noći, kad su djeca navršila mjesec dana.
Vladimir Gašparović, mladi pedijatar koji se brinuo o Adamu i Silvestru, otkrio je istovjetan biljeg pod pazusima sve djece iz posljednje riječke generacije. Jednomjesečna tišina u ginekološkim ordinacijama diljem svijeta, bez ijedne zabilježene nove trudnoće, u to je vrijeme već postala stalnom temom novinskih naslovnica, znanstvenih rasprava i političkih debata na svim kontinetima. Kontaktirajući s pedijatrima iz Hrvatske, Gašparović je otkrio da su sva djeca, toga decembra rođena u Hrvatskoj, obilježena istovjetnim zvjezdanim znakom. Gašparović je u poznatom medicinskom časopisu prvi objavio članak o toj pojavi, a nakon toga je ustanovljeno da i sva ostala djeca iz te generacije, rođena diljem svijeta, imaju znak zvijezde pod pazuhom. Naziv 'zvjezdana djeca', koji je dr. Gašparović upotrijebio u svojem članku, ubrzo je ušao u opću upotrebu.

Sva su 'zvjezdana djeca' bila rođena u razdoblju od 20. do 31. decembra iste, 2019. godine, devet mjeseci nakon pojave tajanstvene letjelice u obliku divovske cigare. Letjelica zastrašujućih razmjera odjednom se pojavila na nebu, zadržala se neko vrijeme, odbijajući svaki kontakt i neutralizirajući svaki napad, pa zatim neočekivno nestala.
Nakon devet mjeseci većina je Zemljana već zaboravila tajanstveni posjet iz svemira. Tek kad su se, nakon rođenja 'zvjezdane generacije', na Zemlji prestala rađati djeca, svi se prisjetiše ...
...

Riječki pedijatar dr. Vladimir Gašparović, 'otac' termina 'zvjezdana djeca', u međuvremenu je postao članom međunarodnog tima koji je pratio razvoj 'zvjezdane generacije', brižljivo čuvane, nadzirane i proučavane. Svako je 'zvjezdano dijete' imalo svoj dosje, a svaki je dosje bio čuvan u trezorima Međunarodnog Centra u Parizu, na čijem je čelu bio dr. Raymond Domen. Gašparović je, zajedno s Raymondovom suprugom Allete Domen i s još dvadesetak liječnika iz svih krajeva svijeta, bio član upravnog odbora Centra. Multidisciplinarna istraživačka ekipa Centra prikupljala je i uspoređivala podatke o 'zvjezdanoj djeci' i ustanovila da sva ta djeca imaju istu AB krvnu grupu, iste neobične varijacije u genetskom kodu, istu rijetku anomaliju poznatu kao 'situs inversus' (totalna inverzija svih unutarnjih organa). Unatoč svim tim anomalijama, sva su 'zvjezdana djeca' bila savršeno zdrava i otporna na sve dječje bolesti.

Upravo je Gašparović prvi otkrio još jedan zapanjujući podatak koji je čuvan u najvećoj tajnosti. Ni jednom djetetu iz 'zvjezdane generacije' biološki otac nije bio onaj muškarac koji je u matični list bio upisan kao otac djeteta. I, što je bilo još nevjerojatnije, pretrage su pokazale da sva djeca iz zvjezdane generacije imaju - istog oca!

Ni sam Zeus ne bi mogao začeti toliku djecu istodobno ! uskliknuo je dr. Raymond Domen.

Osim ako onaj divovski falus, koji smo svi pogrešno nazivali 'cigarom', nije prosuo zvjezdano sjeme s nebesa ... prošaptala je Raymondova supruga Allete.

U tome slučaju to je doista bio, parafrazirat ću astrofizičara Gordona Lera - 'kontakt s prilično velikim velikim K' ,... kiselo se nasmijao dr. Gašparović. .Samo što Ler nije mogao pretpostaviti da se to neki Neznanac, poput Zeusa s nebesa, spustio na naše drage Danaje, u obliku zlatne kiše.

Dok je gledala blijeda lica i spuštena ramena svojih muških kolega, Alleti Domen, jedinoj ženi u Upravnom odboru Centra, nametnula se usporedba s pokunjenim vukovima iz čopora koji se podvijena repa povlače pred Alfa mužjakom.

Ovo mora ostati najstrože čuvana tajna, rekao je dr. Raymond Domen. Zamislite kakve bi sve obiteljske i društvene tragedije moglo izazvati objelodanjivanje takve spoznaje.

Doista, složila se dr. Allete, Raymondova supruga, zamislite kakvu bi to nepopravljivu štetu nanijelo egu muške polovice čovječanstva.

Nekoliko sati kasnije Allete je sjedila kraj supruga, šutke gledajući u cestu kojom su se vozili prema svojoj vili u predgrađu. Zavidio sam im ... rekao je Raymond. Dao bih desnu ruku samo da sam se mogao mijenjati s jednim od tih očeva ... A sada, u svjetlu ovih spoznaja ... ne znam kako bih se nosio s činjenicom da mi je ženu obremenio neki moćan Vanzemaljac ...
Allete je pružila ruku i stegnula Raymondovo rame, tješeći ga. Nikad mu neću priznati, zarekla se u sebi, da bih se ja, unatoč svemu, bez trunke oklijevanja, zamijenila sa svakom od tih žena ...

...

Tihanu je te noći, krajem novembra, probudio zvuk razgovora. Tiho je ustala iz bračnog kreveta kako ne bi probudila usnulog supruga i izišla u hodnik. Mrmorenje je dopiralo iz sobe njihovih sinova. Dok je kroz hodnik prilazila vratima dječje sobe, Tihana je prepoznala glasove svojih sinova, Adama i Silvestra. No, dječaci su govorili nekim Tihani nepoznatim i neprepoznatljivim jezikom. Prislonivši uho na vrata dječje sobe, Tihana je shvatila da dječaci ne razgovaraju međusobno već s nekim trećim sugovornikom, čiji je glas ostao nečujan.
Naglo je je otvorila vrata, no dječaci su ležali u svojim krevetima, u dubokom snu.

...

U razdoblju od 20. do 31. decembra te godine sva su djeca iz 'zvjezdane generacije' slavila jedanaesti rođendan. Sva su ta djeca, zahvaljujući visokom kvocjentu inteligencije i ubrzanom kognitivnom razvoju, već bila apsolventi različitih sveučilišta. U posljednih nekoliko mjeseci sva su se 'zvjezdana djeca', fizički naglo razvila, sve su djevojčice dobile prvu menstruaciju, svi su dječaci odsanjali svoje prve 'mokre snove'.

...

Novogodišnje se slavlje u obitelji Tihane i Dragana spojilo s proslavom rođendana njihovih sinova blizanaca. Još uvijek su djeca, no ne još zadugo ... pomislila je Tihana, sjetno i ponosno gledajući svoje naglo izrasle sinove. Kao i svi jednojajčani blizanci, Adam i Silvestar ličili su jedan drugomu kao jaje jajetu. Bili su plavooki i plavokosi, visoka rasta i astenične građe, nimalo nalik svome crnpurastom i mišićavom ocu.
Ne bih se začudila kad bi Drago posumnjao u moju vjernost, dečki doista ni malo ne liče na njega... pomislila je Tihana.

Raspakirali su rođendanske poklone, puhnuli u svijećice na torti, večerali ... Legli su u dva sata nakon ponoći, a sat kasnije Tihanu je probudio snop snažne svjetlosti koji je prodirao kroz zastore. Skočila je iz kreveta i nošena zlom slutnjom pojurila do prozora. Na snijegom prekrivenoj tratini zagrljeni su stajali njezini sinovi, Adam i Silvestar, opraštajući se. Trenutak kasnije, Silvestar se odvojio iz Adamova zagrljaja i počeo uspinjati stepenicama koje su se na travnjak spustile iz divovske svjetleće kugle koja je lebdila nad njihovom kućom. Tihana je sve to gledala nijema i ukočena, nesposobna pokrenuti se, nemoćna izustiti riječi oproštaja. Tek u trenutku kada se svjetleća kugla naglo uzdigla u visinu i nestala, odnoseći Silvestra, iz majčina se grla oteo krik.

Te noći netragom su nestali svaki drugi dječak i svaka druga djevojčica iz generacije 'zvjezdane djece'.
Zvjezdana se generacija prepolovila.

...

Prošlo je još jedanaest godina, 'zvjezdana djeca' počela su rađati svoju djecu, dajući čovječanstvu novu nadu.
Tihana je jedne ljetne večeri sjedila na verandi držeći u naručju svoje prvo unuče i pjevušila mu uspavanku: Treperi, treperi, mala zvjezdice ...

Znala je, i sama ne znajući kako - i tamo gore, među zvijezdama, zvjezdano sjeme je niknulo.
Život uvijek sebi pronađe put, šapnula je na uho djetešcu zaspalom u njezinu naručju.








Post je objavljen 17.02.2009. u 00:01 sati.