Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/melez

Marketing

Kolo prije kraja ...

Po sunčanom i prohladnom vremenu, na jučerašnjem 7. kolu jubilarne 5. riječke zimske lige u trčanju, okupilo se 56 hrabrih trkača i trkačica. Zašto hrabrih ? Pa, trebalo je hrabrosti da bi objasnili svojim curama/ženama ili dečkima/muževima zašto baš i na samo Valentinovo moramo ići na tamo nekakvu glupu ligu, umjesto da se grijemo u toplim krevetima ...

Malo po malo skoro smo i 5. po redu izdanje zimske lige priveli kraju. Pogled na tablicu pokazuje da nema baš neke velike neizvjesnoti prije zadnjeg kola, bar kad se radi o poretku u samom vrhu. Mislim da bez straha možemo proglasiti ukupnog pobjednika, gospodina Vladu Starešinića, koji je jučer ostvario apsolutni rekord u bodovnom učinku od kad postoji ova naša liga. Nikad nitko dosad nije premašio 90 bodova, i to je rezultat europske vrijednosti ! Niti drugo mjesto Ivana Stanića nije previše ugroženo prije zadnjeg kola. Na trećem mjestu samo je naizgled siguran Stjepan Cerovac. Naime, još jedan istinski trkački majstor vreba u liku Lucijana Matike, koji će, ako nastupi u zadnjem kolu, uzletjeti najmanje na 4. mjesto. No situaciju vjerojatno prati i sam Cerovac, i sigurno je već izračunao da će mu 3 bonus boda ako nastupi u zadnjem kolu biti dovoljna za obranu 3. mjesta. Za preostala tri mjesta koja još donose (skromne) novčane nagrade vrlo su izgledni kandidati Krešo Glavaš i Lučano Sošić, a teoretske šanse imaju još i Rajko Šarčević i Alojzij Novak.
Ni u ekipnom dijelu natjecanja nema nikakvih dilema kad su prva tri mjesta u pitanju. 4 rijeke, međunarodna ekipa sastavljena od dva Slovenca i dva Hrvata koji žive svi vrlo blizu, a povezuju ih upravo 4 karlovačke rijeke po kojima su i dobili ime, od kad su se prijavili postali su favoriti broj 1. Lanjski pobjednici, samo pod drugim imenom, Albona extreme, sigurni su na 2. mjestu, a vrlo ambiciozno sastavljena ekipa Kvarner Ciclo sporta morat će se zadoviljiti trećim. Micro process je zacementirao 4. mjesto, a jedino je 5. mjesto veteranske ekipe TK Rival teoretski ugroženo od moje ekipe Radio Maximum. No, kako ja vjerojatno neću nastupiti u zadnjem kolu ni oni nemaju previše straha.
Osobno sam prilično zadovoljan jučerašnjom utrkom. Po običaju, svi su krenuli jako žestoko i povukli i mene, tako da sam nakon 2. kilometra mislio da ću puknuti. No, nakon okreta, i one ravne duge uzbrdice, shvatio sam da imam snage još čak i za pojačati, tako da sam na kraju završio sa drugim ovogodišnjem učinkom iznad 70 bodova, i ukupnim prosjekom od 70,10 po utrci, što je obzirom na redovito netreniranje i više nego dobro.
Bliski susret sa maškaranim relijem Pariz-Bakar, kojeg sam se pribojavao, nije se dogodio, tako da je u sigurnosnom smislu utrka prošla u najboljem redu. Jedina stvar koja mi nikako nije jasna, nestanak je Hajata Aljevića, koji se uredno prijavio na startu, ali ga nitko nije vidio u cilju, čak ni moje digitalno čudo od tehnike kupljeno za 100 Kn. na internet aukciji ...



Post je objavljen 15.02.2009. u 21:15 sati.