Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vistica3

Marketing

Najmobilniji grad

Čitam jutros članak u večernjem (vjerojatno plaćeni oglas, valjda će neki izbori uskoro) u kojem kažu da je Europska komisija (ne piše koja) uvrstila Zagreb među 3 grada koji će se boriti za najmobilniji grad Europe. Kažu da je za taj izbor bilo prijavljeno 2100 gradova. Najvažniji adut Zagreba je gradski prijevoz, koji je navodno brz, koristan, jeftin i ne zagađuje okoliš. Ako možda niste primjetili javne površine u Zagrebu su pristupačne invalidima, a grad promiče zdrav, održiv i ekološki čist način života. Kao veliki plus su navedeni i maratoni (množina; valjda računaju i Sljemenski) koji su lani održani, te zdravo urbano planiranje (to je valjda neka nova europska riječ za betonizaciju i asfaltizaciju).
Članak možete pročitati tu.
Da već ne živim u Zagrebu, odmah bi se preselio ovamo. I nek još jednom čujem nekog muljatora koji tvrdi da mu je trebalo sat vremena da dođe na posao... Koliko bi takvima trebalo da žive u Stockholmu, Beču ili nekom drugom gradu u kojem je promet riješen puno lošije nego u Zagrebu.
Inače, malo sam googlao, ali nisam uspio naći neki link na navedeni izbor. Nisam se baš pretrgao tražeći, ali očekivao sam da neće biti problem naći link na izbor za koji se prijavio skoro svaki europski grad, ali eto, nije ni Google što je nekad bio.

Post je objavljen 14.02.2009. u 18:56 sati.