Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Tjestenina s umakom od kiselih krastavaca

Image and video hosting by TinyPic


Umak
1 mali crveni luk
20 g maslaca
20 g brašna
250 ml vode + pola kocke za juhu
100 ml kiselog vrhnja
3-4 kisela krastavca
sol, papar
+
tjestenina po izboru (ili krumpir:)


Luk očistite i sitno nasjeckajte.
U loncu rastopite maslac i dodajte luk pa ga popržite.

Dodajte brašno i njega kratko popržite pa sve zalijte vodom, vrhnjem i dodajte natrganu kocku. Miješajte da umak zakuha, kratko prokuhajte.
Začinite solju i paprom i dodajte na kockice narezane kisele krastavce.

Poslužite odmah uz kuhanu tjesteninu (ili kuhani krumpir, ili neko drugo povrće…).


Slični recepti
Tjestenina s mahunama
Tjestenina s orasima
Tjestenina s umakom od vrhnja i luka
...



Post je objavljen 14.02.2009. u 09:24 sati.