Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Sanader, čovjek koji je nadmašio čitav svijet!



Kako to izgleda kad za premijera imate pajaca umjesto sposobne osobe, zorno smo vidjeli jučer kada je premijer Sanader zbog svojeg apsolutnog neznanja i nerazumjenvanja u ekonomiju prvo odbio sve antirecesijske prijedloge ekonomskog instituta, a da bi potom na valu samodopadnosti i samouvjerenosti bez pokrića izjavio da je drugi mirovinski stup promašaj i konačno poentirao izjavom da država ne bi izgubila 3 milijarde kuna što su ih izgubili mirovinski fondovi. Rezultat?

Najveći pad burze u jednom danu od 1. Prosinca 2008. Takav dnevni pad nije čak uspjela generirati ni svjetska kriza, ali je zato uspio naš premijer Sanader uz svesrdno asistiranje ministra financija Šukera i ministra gospodarstva Polančeca. HNB, HANFA, ekonomski stručnjaci, svi su se digli na noge jedinstveni u stavu da Sanader priča gluposti. Sve ovo samo nam govori da ovu zemlju vodi hrpa neznalica kojima ovaj autor ne bi povjerio ni 100 kuna na čuvanje, a Hrvati su im povjerili državu! Dok su tekli med i mlijeko (na žalost kao i u Americi med i mlijeko su bili samo napuhani balon od sapunice generiran beskonačnim zaduživanjem) nije bilo teško voditi zemlju, ali kada su se stvari okrenule, sav raskoš neznanja, nesposobnosti i nekompetencije isplivao je na površinu.

HDZ-ova vlada od izbijanja svjetske krize nije povukla ama baš niti jedan pametan potez. Sve što je napravila je osnivanje nekakvih radnih skupina čiji prijedlozi joj se nisu svidjeli pa ih je odlučila ne poslušati. Dok su druge zemlje u našem okruženju već donijele niz antirecesijskih mjera, Sanader i kompanija nisu napravili ništa! Oni jednostavno čekaju… ne usude se napraviti ništa jer ne znaju što bi napravili! Znaju samo da žele dobiti lokalne izbore i da ih nije briga koja je cijena, pa po makar to značila i propast cijele Hrvatske.

Ova HDZ-ova vlada ne smije dočekati redovne izbore već mora pasti što prije, već ove godine, jer u suprotnom svi mi padamo u ponor možda čak i dublji od Argentinskog.

I za kraj, izjava Sanadera 12. svibnja 2007.: "Kapital, kao plaha životinja, bježi na svaki šum..."

Post je objavljen 13.02.2009. u 09:47 sati.