Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/raftmania

Marketing

Top lista pet najboljih skijališta na svijetu

skiing
Skijanje

Kako bi neki dio svijeta dobio čast nositi, ili bar biti u društvu najboljih, priroda sama nije dovoljna. U jednadžbu treba uz same resurse ubaciti i zabavu i smještaj, hranu, shopping, kvalitetu i ono što je najvažnije ljubaznost i educiranost lokalaca ili onih malo manje lokalnih ljudi koji se brinu kako bi vama bilo što ljepše. Vrijedi i za zimska i za ljetna mjesta na kojima bi se čovjek želio odmarati. Koncentrirajmo se na zimu.…

Potrudio sam se i prosurfao stotinama stranica koje se bave sa skijanjem i pronašao mnoštvo top 10 lista najboljih skijališta koje si čovjek poželjeti može. Prepisao sam u excel tablicu rezultate iz 27 takvih listi i svakom skijalištu koje se pojavilo dao bodove na slijedeći način; ako je skijalište deseto dobije 1 bod a prvo dobije 10 bodova.

Tako je nastala moja top lista pet najboljih skijališta na svijetu:

5. mjesto

Banff/Lake Louise, Alberta

2101047501_3cf5709dc5_o

Nalazi se u srcu Kanadskog nacionalnog parka Banff te je sa smom svojom lokacijom, Lake Luise poznato kao skijalište sa najljepšim okolišem i pogledima, vjerojatno na cijelom svijetu. Skijalište je podijeljeno na tri lokacije; Mount Norquay/ Mystic Ridge, Sunshine village i Lake Louise koje se nalaze u radijusu od pedesetak kilometara. Staza naravno ima za sve skijaše i snowboardere. Posebno je poznati Norquay po strmim i zahtjevnim spustevima.

Uz skijanje tu su vrhunski hoteli i svi ostali sadržaji potrebni da bi se osjećali posebno. Izdvajaju se Fairmont Chateau Lake Louise i Banff Aspen Lodge

Web stranica za više informacija: http://www.banfflakelouise.com/

4. mjesto

Vail, Colorado

vail

Vail sam sebe reklamira; „Bez konkurencije na svijetu“. Nisu daleko od istine. Dvadeset i dva kvadratna kilometra pokrivaju staze. Nema sumnje da svatko može naći nešto za sebe. Uz to Vail je poznat po svojim umjetničkim galerijama, muzejima i ponudom zabave u kojoj se svatko može naći.

Restorani su nadaleko poznati a od hotela se izdvajaju Lion Square Lodge i Vail Cascade Resort & Spa.

Internet stranica je na slijedećoj adresi: http://vail.snow.com/

A sada krećemo na top tri najbolja skijališta. Malo selimo u Europu…

3. mjesto

Zermatt, Švicarska

zermatt07-743629

Uz susjedne gradiće Gastaadom i St Moritzom sa mnoštvom hotela sa pet zvjezdica, Zermatt se nalazi u oštroj konkurenciji. No selo je nevjerojatno mirno, gotovo bez automobila i vrlo je lijepo. To u kombinaciji sa super skijalištem te odličnom ponudom zabave i atraktivnim susjednim skijalištima dovelo ga je do trećeg mjesta.

Tu je i najstrmija staza na svijetu za one koje traže super skijanje. Skijalište se nalazi visoko i ima puno snijega zahvaljujući tome (a pomognu i topovi ako zagusti)

Odsjesti možete u odličnim Riffelalp Resort i Grand Hotel Zermatterhoff.

Web: http://www.zermatt.com/

2.mjesto

Kitzbuhel, Austrija

Historical_Old_Town

Kitzbuhelu se tepa da je „biser Alpa“ i najpoznatije je skijalište u Tirolu. Selo je staro gotovo 700 godina i ima nevjerojatan šarm. A naravno okružuje ga stotine i stotine staza. Ako ste tamo možete se smjestiti u Apartment-Hotel Almhof ili u Best Western Premier Kaiserhof-u.

Možete ga naći na strani: http://www.kitzbuehel.com/

1.mjesto

Whistler Blackcomb, British Columbia

whistler

Liste se nisu slagale u mnogočemu. Isto tako komentari na iste su bili raznoliki. No svi, ali apsolutno svii bez iznimke su se složili u jednom; Whistler je najbolje skijalište na svijetu. Mrak staze, Nekoliko parkova za free style i snowboard. Najbolji powder (snijeg karakterističan za neka američka skijališta). Najveća žičara sa brda na brdo. I ono što odvaja Whistler od drugih, da citiram jedan komentar; „Apres ski je u Whistleru za podivljati a lokalci su za razliku od hladnog snijega jako vrući!“. Tu je i legendarni shopping te lista događanja koja pokriva skoro svaki dan u sezoni. Dakle ako niste bili u Whistleru ne znate što je skijanje, kaže također jedan komentar. Nadam se da ćete biti u mogućnosti to i provjeriti…

A kada ste tamo možete se smjestiti u Crystal Lodge ili Summit Lodge and Spa.

Web stranica koja će vas odvesti do šampiona je http://www.whistlerblackcomb.com/

Dakle ovo je pet najboljih još da spomenem one koji su osvojilo drugih pet mjesta:

6. Chamonix, Francuska
7. Stowe, Wermont
8. Mont Tremblant, Quebec
9. Cortina, Italija
10. Aspen, Colorado


Post je objavljen 12.02.2009. u 23:01 sati.