Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pilotgirl

Marketing

Iskoristi dan!

eo, dugo me nije bilo i sad koristim priliku da napišem jedan malo pametniji post, potaknuta pjesmom Seize the day (by.: Avenged Sevenfold).

ako pogledate bar na trenutak na život kao na jedan, "zemaljski", dakle bez afterlifea ili vječnog života i tih vjerskih gluposti, shvatiti ćete da ova rečenica "Iskoristi dan!" zaista ima smisla. Ne treba ništa ostavljati za sutra i govoriti "ima vremena" za nešto jer ga nema! ako ti se pruži neka prilika, iskoristi ju odmah, sad i danas! nemoj reći "bit će opet prilike", ti to ne možeš znati. Budućnost je nepredvidljiva i ako nešto ne učinimo sada mogli bi žaliti zbog toga...odnosno, sigurno je da ćemo žaliti što nismo učinili to i to u to vrijeme kad smo imali tu priliku. i vjerujem kako je svatko od vas koji ovo čitaju doživio takvo nešto. primjer: ako imaš nekog prijatelja, voljenu osobu ili bilo što slično, ali zbog drugih obaveza (škola itd.) ne možete provesti puno vremena zajedno taj dan, iskoristi onu zadnju sekundu tog dana što vam ostane da se bar vidite. Nikad ne znaš, možda te osobe već sutra ne bude...

Također, ne treba ljenčariti i besposličariti po cijele dane. Iskoristi dan! učini nešto korisno, lijepo, nešto što te zabavlja, pomogni nekomu...bilo što... vremena za odmor će biti kada sklopiš oči i utoneš u duboki mirni san.

Ovo sve ste vjerojatno već čuli negdje i nije vam ništa novo, ali ponekad je teško odvažiti se i napraviti taj jedan korak da učiniš nešto. npr. koliko puta vam se ne da ustati iz kreveta pa se vratite nazad u krevet kako bi još malo prilegli govoreći "ma može to pričekati do kasnije (ili sutra)". to nije način! a kada se jedan dan za razliku od prethodnih odlučiš ustati i napraviti to na vrijeme, vidjet ćeš da nije tako teško i biti će ti drago zbog toga.

a7x dobro kaže: "Seize the day or die regretting all time you lost!" u prijevodu: "Iskoristi dan ili umri od žaljenja zbog vremena koje si izgubio!" Ima li smisla žaliti zbog izgubljenog vremena? Pa to je veliko trošenje vremena...baš zbog toga ovo "umri" je stvarno dobro iskorišten ovdje. Ako si već odbio iskoristit dan, što onda kojeg kurca imaš žaliti za tim? Ostani iza svoje riječi i poslije, ne samo u trenutku kada kažeš "ne!"!

moj savjet svima je da iskoriste svaki dan do krajnjih granica! uzmi svaku priliku što ti život pruži! SVAKU!

opet, da me neko ne bi krivo shvatio, NE govorim da treba zapostaviti svoje obaveze (poput npr. škole) ili da ne treba slušati svoj razum koji nam kaže da ne učinimo nešto loše (poput npr. konzumacije droge).

nadam se da ste svi shvatili smisao ovog posta jer sam ga pisala zaista jednostavno da bi ga svatko mogao razumjeti i da će i tebe potaknuti bar na razmišljanje.

evo i spot pjesme, a riječi koje su zaista prelijepe i istinite pronađite na internetu (upiši seize the day avenged sevenfold lyrics u google)



SEIZE THE DAY OR DIE REGRETTING ALL TIME YOU LOST!!!

Post je objavljen 12.02.2009. u 10:46 sati.