Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/film

Marketing

Q is coming back!

Imao sam ne tako davno post tj. usporedni test dvoje najtajnijih agenata filma Bonda i Bournea. Kako nisam ja izdvojen u kritici filma koji je zalutao sa svojim identitetom potvrđuje i u javnosti sasvim jasna i glasna kritika "Jamesa Bonda" na manjak ključnih sastojaka tog filma. Naime agent 007 se osvrnuo na nepojavljivanje Q-a i Miss Moneypenny, ili zanimljive sekretarice koja je uvijek sklona i nekako najstalnija ženska osoba u "usamljeničkom" Bondovu životnu putu, rječju kako oni mogu učiniti sve u novom filmu pa tako i udahnuti novi život Moneypenny i Q sa njegovim uvijek zanimljivim gadgetima.

Uz bok Bondu je i njegova šefica M koja je za Daily Telegraph izjavila kako bi poradi humora u Bondovoj franšizi željela vidjeti Johna Cleesea i Samanthu Bond.
Zanimljiv je bio i odgovor Judi Dench na pitanje da li će se ponovno vratiti u ulozi M u slijedećem nastavku Bondovih pustolovina, na što je ustvrdila da neće propustiti jedinstvenu priliku da "pričepi" tog jako moćnog muškarca.
U svemu ovome možda mi je ipak zanimljivija ponovna pojava Q-a koji je dao duha Bondu dok žene su itekako prisutne i Moneypenny ima zapravo drugorazrednu ulogu pored špalira tih ljepotica koje defiliraju uz bok Bondu.

Post je objavljen 18.02.2009. u 18:02 sati.