Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

HDZ je odlučio: Hrvatska mora pasti!



Nakon jučerašnjeg HDZ-ovog odbijanja gotovo svih antirecesijskih mjera koje je predložilo ekonomsko vijeće, zaključak može biti samo onakav kako govori i naslov. HDZ je odlučio da Hrvatska mora pasti u dužničko ropstvo. Tome svesrdno pomažu mediji koji ovoj tematici ne pridaju dovoljan značaj jer malo tko se uopće trudi objasniti ljudima što će se dogoditi ne provedu li se pod hitno nepopularne mjere kao što je zadiranje u socijalna prava i smanjenje državne potrošnje. Pored medija, HDZ-u asistiraju i sindikati koji postavljaju potpuno nerealne zahtjeve u vrijeme velike krize.

Ukratko, HDZ je odlučio da pošto poto mora dobiti na predstojećim lokalnim izborima, a Ivo Sanader se potpuno uživio u ulogu francuskog kralja Luja XV poznatog po rečenici „Poslije mene potop!“. Ivo Sanader neće prezati od ničega da dobije ove izbore u što većem broju izbornih jedinica jer kad državni proračun krahira mnogi ljudi ostat će bez posla, penzioneri bi lako mogli ponovo biti opljačkani za svoje mirovine, a grabež i pljačka mogli bi dostići neslućene razmjere kad novca ponestane i za državne službe kao što su vojska, policija, sudstvo i državno odvjetništvo.

Narodna pljačka mogla bi se dogoditi po treći put u samo 20 godina. Prvi put raspadom Jugoslavije, drugi put kroz pretvorbu i privatizaciju i sad je izgledno treći put kroz potpuni krah ekonomije i državnih institucija.

Povijest se ponavlja… i dok pametni uče na greškama, hrvatsko biračko tijelo rađe ide glavom kroz zid i poslije okrivljuje komuniste za sve loše što se događa zbog njihovog izbora.

Post je objavljen 11.02.2009. u 10:44 sati.