07.00 buđenje
.........pas je gladan, to pod prvo. Tek poslije toga ima pas i druge potrebe....
prije podne
.................moja mrska zadaća,.......jako mrska....kuhanje ručka.
Neki dan sam barem kuhala nešto šta ja volim! Varivo od poriluka. Mljac! Kad sam oprala poriluk, uživala sam u ljepoj zelenoj boji. I dohvatila sakatu Olymppussy. Da napravim par povrtnih aktova. U zanosu dohvatim još malo hrane zanosnih boja. Evala svite, golo voće i povrće! Kategorija ovog dijela posta - erotika!
Varivo je bilo odlično. Ne savršeno, ali odlično! A "neki" od nas trebaju kruh uz baš svaki obrok. Dan prije radila sam pizzu (još jedno moje omiljeno jelo). I napravila štrucu kruha. Finog, jako finog.
Početak mjeseca dobro je vrijeme za priuštit si mali luksuz. Tako je ovih dana bilo i kremšnita. Ne baš onih pravih, s lisnatim tijestom. onih malo manje pravih, s keksima za podlogu i čokoladom po šlagu. Molim pažljive blogerice i blogere da primjete kako na mojim kremšnitama ima
šlaga!
E...da....prođe jedan dan, dan kao san...
Moj pas ima omiljenu igračku. Šta sve s njom radi...joj, joj... Ali po njoj vidim kako mi je narasla ta mala pasica. Prasica. Nije mi se dalo tražit disk s slikama pa sam išla uzet na jedno drugo mjesto.
Prije par mjeseci bila je manja od igračke
Sad je veća od igračke. Niš....pozdravljam svih i ....hev a najs dej!
Pssssssst! Sjećate se Dubrovačkih trubadura? Ajde recite da vas ovi zvuci ne sjećaju na bose noge, sol u kosi, majčine zagrljaje...u vrijeme kad su čarolije bile normalni dio svakog dana, kad su se oči još širile u čudu na svijet oko nas...Ajde, recite da vas ne odvode ovi zvuci tamo...u djetinjstvo slatko....
Recept za tijesto za pizzu/kruh
1/2 kg brašna, nekog tipa glatkog
žličica šećera
1 kockica kvasa
1 dcl mlijeka ili vode, toooplooo
1 jaje
1 jogurt
maslinovo ulje ...ko ima, ko nema, oooodlično bilo koje osim motornog
i sol
..................................................................................................................
umiješat kvas s malkice bašna, šećerom i toplim mlijekom
sve sastojke smiksat s dignutim kvasom ...ja ne mijesim, ja uzmem mikser, ja lijena
tijesto podijelit na najmanje dvije lopte i ostavit ih da se dižu oko 40min na pouljenoj površini i premazane uljem
ne mijesit više, samo razvaljat (to za pizzu)
umijesit štrucu i stavit u namašćen oblik za pečenje (to za kruh)
I jer sam predobra, evo recept za kremšnite, iako mi se fakat više ne da klikat Ovo je osnovni recept, osnovna kolićina itd a vi se onda mislite koliko bi jeli i tome prilagodite velićinu tepsije. Tako.
1 l mlijeka
6 jaja
20 dag oštrog brašna (ko se usudi, može i 18 dag!)
25 dag šećera
vanilija
rum
limunova ili narančina korica
................................................
napravit čvrsti snijeg od bjelanjaka i pola šećera
žutanjke i ostale sastojke miješat s malo mlijeka da nema grudica
zakuhat ostalo mlijeko i ulit ga u žutanjke
kuhat stalno miješajuć dok krema ne zgusne
na kraju pažljivo umiješat bjelanjak