Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/negativni

Marketing

NOW PLAYING: Bambix

bambix

Bambix je bend koji s prekidima slušam zadnjih desetak, petnaest godina. Kad kažem s prekidima mislim reći da sam na njih nabasao na nekakvoj punk rock kompilaciji, tamo negdje sredinom devedesetih, ne sjećam se sad kako se točno zvala, imam je još, negdje, mislim. Nema veze. Uglavnom na toj kompilaciji je bila njihova stvar Bitchcraft, koja mi je odmah upala u uho i nikako da izađe iz njega.

Bilo je to vrijeme, kraj rata, malo smo kaskali za svijetom što se tiće glazbe, Nirvanu smo recimo počeli slušati kada si je Kurt već otkinuo pola glave, no to je već neka druga priča.

Uglavnom nije tad bilo ni Napstera čak, nego samo MailOrder katalozi.

Sjećam se da sam pokušao nabaviti nešto više od Bambixa od par likova od kojih sam nabavljao cdove, ali nitko nije imao. Kasnije su se pojavili i na legendarnoj kompilaciji koja je došla sa trećim brojem isto tako legendarnog fanzina Lunatic. I to je to.

Uskoro me prošla me cijela ta punk faza, najviše zahvaljujući Sepulturi i fenomenalnom albumu Roots, pa su došli RATM, Korn, Deftones i uglavnom da sad ne duljim zaboravio sam na Bambix potpuno.

bambix

Do nedavno, kad sam nabasao na neki info negdje da im je izašao novi album. Pa sam skinuo sve što sam našao zahvaljujući superbrzom internetu i malo se podsjetio na dobre stare dane...


Uglavnom evo jedne, ne baš savršene live izvedbe meni drage pjesmice:

Bitchcraft



A evo i novog singla Bottle:





Conquer it all:



Je, ok, nije to ništa revolucionarno, melodični punk rock sa ženskim vokalom, ali ipak mi i dalje imaju "ono nešto", mada, moram priznati da sam pjevačicu ipak malo drugačije zamišljao!:-)


Punk is not dead!

Fak Jea!






Post je objavljen 27.03.2009. u 18:50 sati.