Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/torcida-neum

Marketing

Ulaznica za derbi gotovo nema iako još nisu niti u prodaji

ZA NAJVEĆI derbi hrvatskog nogometa o kojem svi bruje tjednima prije njegova početka, ulaznica je ostalo još vrlo malo. Kada se izuzmu ulaznice za članove Hajduka, godišnje pretplatnike, sponzore, zatim Torcidu te gostujuće Bad Blue Boyse, u slobodnoj prodaji neće ostati jako puno ovih vrijednih papirića. Prema nekim procjenama ostat će ih tek nešto više od deset tisuća.

U Hajduku još uvijek ne znaju odgovor na pitanje kada će se preostale ulaznice moći kupiti. Vjerojatno će u prodaju u četvrtak ujutro, a prema interesu koji vlada u samom Splitu, ali i u ostalim krajevima Hrvatske i dijaspore u kojima se navija za Hajduk, ne bi ih bilo dovoljno niti da je kapacitet Poljuda višestruko veći.

U splitskom klubu ističu da više nije moguće rezervirati ulaznice. Oni koji će htjeti doći do karata morat će na dan prodaje vjerojatno već od ranoga jutra (ili noći) kampirati pred prodajnim mjestom.

Blago rečeno, u Splitu vlada nevjerojatna euforija uoči ovog ogleda.

Ipak, nije na odmet podsjetiti kako je bilo u prvom ogledu između ova dva protivnika prošle jeseni te što se dogodilo nakon toga. Hajduk je bacio Dinamo na koljena i slavio na Maksimiru s 2:0, no onda je isto tako sve prosuo u sljedećim utakmicama kada je igrao s Interom iz Zaprešića 3:3 na Poljudu te onda i izgubio od Croatije iz Sesveta s 1:0.

Iako se ova utakmica u javnosti prezentira kao "biti ili ne biti" za obje momčadi, razne su kombinacije do kraja prvenstva moguće. Niti Dinamova pobjeda na Poljudu ne garantira Modrima riješeno pitanje prvaka Hrvatske.

Što se tiče novosti iz tabora Bijelih, Nikola Kalinić, koji je odlično igrao na Hajdukovim pripremama u Turskoj, trebao bi unatoč ozljedi zadnje lože, biti spreman za velki derbi 22. veljače.

Kalinić mora mirovati barem tjedan dana, a nakon toga će se priključiti ostatku momčadi na pripremama za ogled s Dinamom. Hajdukovci će sljedećega tjedna u karantenu kako bi se makli od gradske vreve uoči utakmice.

Post je objavljen 10.02.2009. u 14:19 sati.