Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/indijanka-vegetarijanka

Marketing

Kina radi na smanjenju emisije ugljičnog dioksida – spremat će ga ispod tla

Kina i Velika Britanija zajedničkim snagama rade na smanjenju ugljičnog dioksida koji se svakodnevno emtira iz kineskih elektrana na ugljen, piše Telegraph.co.uk. Pretpostavlja se da Kina u jednom tjednu izgradi jednu novu elektranu na ugljen, čime emitira milijune tona ugljičnog dioksida, a količina stalno raste. Kako bi se ovo smanjilo, kineski stručnjaci i vlast, zajedno s britanskim stručnjacima rade na metodi kojm bi se ugljični doksid hvatao i pohranjivao u spremnike ispod zemlje. Postoje indicije da bi se ugljični doksid mogao spremiti u stara iskorištena polja plina i nafte ispod zemlje.

Inače, Kina kao zemlja u razvoju nije morala prihvatiti Protokol iz Kyota, no ona se razvija velikom brzinom, a samim time je i zagađenost u tom dijelu svijeta sve veća. Kina je preuzela vodeće mjesto od SAD-a u emisiji ugljičnog dioksida.

Sljedećeg mjeseca znanstvenici se sastaju u Danskoj kako bi upozorili da se globalno zagrijavanje Zemlje odvija mnogo brže nego što se predviđalo i naveli vodeće države na hitnu akciju.

Pitam se samo kako će ovo pospremanje ugljičnog diokisida u tlo može nazvati smanjenjem zagađenja. Po mome, zagađenje se samo premiješta na drugo mjesto i sve se vrti u krug.


Post je objavljen 10.02.2009. u 09:29 sati.