Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

Predstavljanje najzapaženijih 'pariških' knjiga koje su prošle godine objavljene u biblioteci 'Na tragu klasika'



Francuski institut u Zagrebu u suradnji s Hrvatskim filološkim društvom i Disputom poziva vas na predstavljanje najzapaženijih 'pariških' knjiga koje su prošle godine objavljene u biblioteci 'Na tragu klasika':

"Alabama Song" Gillesa Leroya,
"Laku noć, mili prinče" Pierrea Charrasa i
"Povijest jednog putovanja" Gajta Gazdanova
,

u srijedu, 11. veljače 2009. u 18 sati u Medijateci Francuskog instituta u Zagrebu (Preradovićeva 5).

O knjigama će govoriti književni kritičar Adrian Cvitanović, prevoditeljica Sanja Šoštarić, urednica biblioteke 'Na tragu klasika' Irena Lukšić i direktor Disputa Josip Pandurić.

"Alabama Song" djelo je o životu kultne američke dame i prve književne celebrity Zelde Fitzgerald, koje je dobio prestižnu nagradu Goncourt kao najbolji roman 2007. godine u Francuskoj.

"Laku noć, mili prinče" topla je priča o odnosu oca i sina, o povijesnom vremenu nakon Drugog svjetskog rata koje je prelomljeno kroz emocije jedne naoko obične obitelji.

"Povijest jednog putovanja" roman je ruskog emigrantskog pisca (inače pariškog taksista) Gajta Gazdanova prema čijim je motivima ugledni cineast Patrice Leconte 2004. snimio film Confidences trop intimes. Roman govori o ruskom emigrantskom Parizu 30-ih godina.

Na Pulskom sajmu knjige biblioteka 'Na tragu klasika' dvaput zaredom osvojila je nagradu 'Kiklop' kao najbolja biblioteka u Hrvatskoj (2007. i 2008.).



Izvor: Moderna Vremena Info


Post je objavljen 10.02.2009. u 17:02 sati.