Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

DVD HRASTOVICA - POVJERENJE ISTIMA

HRASTOVICA
Piše. Marela Morić

Godišnja Izborna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Hrastovica počela je minutom šutnje za preminulog vatrogasca Dalibora Kozića, djelatnika Javne vatrogasne postrojbe i sve umrle i poginule vatrogasce.Slavko Laktašić predsjednik, a Ivica Šulentić zapovjednik DVD Hrastovica.

U subotu, 7. veljače održana je 11. Izborna skupština DVD Hrastovica, na kojoj su vatrogasci i za slijedeće 4 godine povjerenje dali istima. Slavko Laktašić ponovo je predsjednik, njegov zamjenik je Danijel Stamenić, zapovjednik je Ivica Šulentić, njegov zamjenik Vlado Tkalčević i tajnik je Goran Laktašić. Izabrali su i novi Upravni i Nadzorni odbor, te svoje predstavnike za Vatrogasnu zajednicu grada Petrinje.

„DVD Hrastovica danas ima 37 članova, 13 je aktivnih, 13 počasnih i 11 pričuvnih. U posljednje vrijeme nismo imali značajnih intervencija, ali smo imali pomaka u organizaciji društva i dogovore za izgradnju spremišta koje nam je neophodno.“, rekao je Ivica Šulentić, zapovjednik DVD-a. Društvo je osnovano 1865. godine, međutim nekoliko je puta gasilo i ponovo pokretalo rad. „ Tako smo 1998. godine ponovo osnovali društvo i ustrojili ga onako kako to nalaže zakon. U suradnji s Vatrogasnom zajednicom prošle smo godine pribavili i opremu koja je potrebna za rad.“, dodao je Šulentić .

Slavko Laktašić, predsjednik DVD-a zahvalio se na ukazanom povjerenju i istaknuo da je glavna zadaća ove godine izgradnja vatrogasnog spremišta, a provest će i tečajeve za mlade vatrogasce. Potporu su dobili od Ljube Orabovića, predsjednika VZGP i dr. Kreše Kovačićeka, zamjenika gradonačelnika Petrinje, a skupštini su bili prisutni i predstavnici svih DVD-a koja djeluju u sastavu Vatrogasne zajednice. Petrinjski radio


Post je objavljen 09.02.2009. u 14:08 sati.