Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ljubavni3kut

Marketing

Ljubavni trokuti su oko nas

Malo sam razmišljao o geometriji međuljudskih odnosa. Kažu u mehanici da je najčvršći oblik troku. Zato kad pogledate metalne konstrukcije u građevinarstvu (mostovi i slično) svi se sastoje od puno malih trokuta. No nije to ono što me mučilo. Mučilo me naime koliko zaista ima trokuta oko nas. Ljubavnih. Ili "Ljubavnih". Je li moj trokut jedinstven? Rekao bih da ne.

1. trokut
Znam čovjeka koji je dugo godina bio oženjen i imao ljubavnicu. Sa ljubavnicom je imao djete. I sa ženom dvoje. Navodno da je njegova žena znala za ljubavnicu, ali joj nije odgovaralo da diže buku. Hm. Sve dok se trokut nije proširio.
1a. trokut
Dakle muškarac iz prethodnog trokuta ušao je u vezu sa 3. ženom. Ona je bila udata pa imamo još jedan trokut. Da ne ulazim u detalje ona je unjela priličan nemir u prethodni trokut pa su se prve dvije žene udružile da je se rješe. Pazi sad, skupa su plakale nad svojom sudbom kletom i kako je njihov muškarac u stvari bezobrazan (!). Rezultat - svi bračni parovi u ovoj kombinaciji (2x trokut ili peterokut) su se razveli. Svi muškarci iz tog peterokuta su se ponovno oženili. I samo jedna žena se udala. 1. put.
2. trokut
Bračni par kojeg poznajemo Žena i ja. Djeca nam idu u isti razred pa se povremeno nadopunjujemo tako da skupljamo djecu onom drugom paru. Anyway, frajer ima ljubavnicu u drugom gradu. Ja mu iz škole skupljam djete dok on j..e! Žena kaže da je njegova legitmna žena kvalitetnija osoba i zgodnija od te krave koju on razvaljuje. No nije to poanta. Poanta je da je naravno kad je to shvatila/saznala Žena krenula drvljem i kamenjem po njemu, a ja (prokleta grižnja savjest) sam ga počeo polubraniti jer:
- ti neznaš da li ona to zna, možda su u kombinaciji svi troje ili joj odgovara iz nekog drugog razloga
- možda mu legitimna ne daje nešto što njemu treba
- nemože biti sigurna da je to tako.
Što je najgore nelegitimna i ne skriva pretjerano da je u vezi (nekakvoj) sa njim. Čak štoviše pokazala je da zna neke stvari o njegovom poslu. Najljepše je u toj priči što nelegitimna živi u drugom gradu gdje ovaj (siroče) mora često na put. Sve mu se složilo. Kako god bilo ostaje činjenica da ja skupljam njegovo djete ...
3. trokut
Čovjek je otišao na privremeni rad u drugi grad. I tamo je našao ljubavnicu. Koja je bila udata i ima djete (još jedan trokut odnosno i sad četverokut). Ostavila je muža radi njega. I sad se stvar malo komplicira - on je ostao bez tog posla i morao se vratiti u rodni grad. Svojoj legitimnoj. Sad je između dva posla, ali često ide na sastanke u taj drugi grad. I ne donosi račune od hotela...

Svi koji me znaju kažu da sam autističan i da imam socijalne fobije. To žele reći da nisam jako društven. Dakle ja kao autistična osoba sam našao 5 trokuta u neposrednoj (ili skoro neposrednoj) blizini. I nije da izlazim često. Niti radim u velikoj firmi. Hoću reći da trokuta ima oko nas. Svukuda. Samo ih ne primjećujemo kao što ne primjećujemo trokute na mostovima. Možda baš ti trokuti drže društvo na okupu jer treći/treća imaju ulogu "uberlaufa" (to je nešto u motoru kuda ide višak ulja). Ili sigurnosnog ventila kao na ekspres loncu. Možda bi trebalo legalizirati manage-a-trois.

Post je objavljen 09.02.2009. u 10:00 sati.