Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dragaraga

Marketing

Karma i bebisoping groznica

Kraj proslog tjedna iskoristili smo za svecanu uvertiru u kupovinu stvari za bebu. Od iskusnih mama dobila sam listu stvari koje svaka beba treba imati cerek Prekrizila sam vise od pola!

Na listi je i naputak za tate: u bolnicu nakon poroda donijeti cvijece za mamu, cokolade za mamu i kavu za medicinske sestre.

Rezano cvijece ne volim i to zna cijela obitelj, ukljucujuci i muza. Tak da je to otpalo. Cokolada mi se uopce ne jede u trudnoci, nego ljuta indijska hrana i burito i sve nesto slano. Ponekad i masno, npr kad nazicam mamu da mi ispece gnjusno masni burek ili si pripremim vegiburger. Mislim da u bolnici ne bi cijenili nemilosrdan, sveobuhvatni miris indijskog curry umaka sa bolesno sitnim komadicima tofua. Jao kak sam sad gladna!

Kavu za sestre ni pod razno, to je mito i korupcija. Dobit ce moju vjecnu zahvalnost i sjecanje i slusat cu ih na porodu i poslije poroda, al mi se cijelo bice odupire kupnji najobicnije kave. Hmmm, mozda da im posaljemo cvijece? Ma ne znam.

I tak smo mi otisli u jedan veliki ducan, gdje su blagajnice po obicaju umorne i nemaju vremena ni razloga za smjesak.

Muz je pobjegao glavom bez obzira. Trebaju mu nekakvi odvijaci i klijesta, tak je nesto izbezumljeno promrljao dok sam ja izgovarala prvu recenicu kaj mislis ocemo uzet zutu posteljinu ili ovu plavu s medekima, ova plava sa zecevima je tak ruzna....

Odabrala sam tu zutu posteljinu s medvjedicima. Odabrala sam sarenu flis deku na kocke/ABC uzorak. Pokrivac, ogradica i jastucic su boje vanilije s uobicajenom menazerijom - gusjenice, leptiri, bube, medvjedi i tko ce ga znat kaj sve nisu gore pobacali. Bitno je da je uzorak sitniji i totalno retro i mislim da mi nece ici na zivce nakon par tjedana blejanja u iste sare. Ostali su bili u ljepsim bojama, al su zato slike flore i faune bile prevelike.

Nasla sam dvije bodi benkice koje su me odusevile. Malo skuplje, 40 kuna svaka. Jedna je zuta s pesekima, a druga nebesko plava sa sobovima. Sada slijedi proglas: za obitelj i prijatelje koji se osokole na kupnju stvari za nase dijete: ne, jos uvijek ne znamo spol i ono sto smo sami kupili ili dobili od opreme je zuto. Molim vas da ne kupujete nista sto je zuto, bebirozo ili bebiplavo.

U ducanu je bila guzva. Blagajnica je pazljivo, njezno, uredno slozila stvari. Nisam komentirala, nego sam se nasmijala i raspolozenje mi se popravilo. Odlucila sam zbog njenog postupka nagradit muza neobjasnjavanjem nacina kako sam odlucila zasto nam upravo te stvari trebaju za bebu, a ne nesto drugo.

A ona?

Ispricala se! Ispricala se jer je pazljivo slozila stvari namijenjene nasem djetetu, jer je mozda bila prespora. Nisam se snasla i nisam joj procitala ime. Rekla sam da me nije nikako uvrijedila, upravo suprotno! Zahvalila sam joj, ali nisam sigurna da me cula. Hvala joj jos jednom, takve se sitnice ne zaboravljaju.

Post je objavljen 08.02.2009. u 23:46 sati.