Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/childhood-of-my-own

Marketing

Život je san.

Ode još i jedan vikend,još i jedan tjedan. Dan za danom ide...a kamo??? Kuda nestaju...i od kuda dolaze novi? Nemam više snage postavljati ista i bezbroj pitanja na koja ne mogu naći odgovor. Toliko je toga na ovom svijetu za naučiti...a još više toga što nitko nikada neće znati.
Jučer,na putu u svijet odraslih...dosadan svijet...pročitah na jednoj reklamnoj boardi: ˝Postoje svjetovi drugačiji od ovog! ˝

Postoje li stvarno? Što nas čeka nakon smrti??? Što uopće jest život?
Je li stvaran...ili je to možda samo san iz kojeg ćemo se jednom probuditi!
Zar zaista samo sanjamo svu našu bol,sva naša razočaranja,sve naše padove i uzaludne pokušaje da opet stanemo čvrsto na noge? Kako je moguće da je to san kada je tako opipljiv i djeluje tako stvarno? A i ako to jest san - kada završava? Kada se iz njega budimo? Kada otvaramo oći sreći, zadovoljstvu a odlazimo iz svijeta sputanosti,boli i laži?? Kako ćemo uopće znati da smo budni? Jer u ovom svijetu boli i patnji mi sanjamo sreću i neke bolje dane. A kada bi se probudili u blaženstvu bez stradanja naše duše, mislili bismo da je sve to samo još jedan predivan san i opet bismo zaklopili oći tonući u ponovna ranjavanja ne znajući razliku između jave i sna.
Što li je ovaj svijet,ovaj život......Bog???
Neznam odgovor...niti ga više tražim.
Ako me pitate vjerujem li u Boga? Vjerujem.
Iako,prijatelj...ma,ne samo on...ispričao mi povijest...vezanu za vjeru...priču,za koju znam da nije laž...a koja baca u vodu sva uvjerenja da Bog postoji! No to mi više nije važno.
Koliko puta sam samo pala u zagrljaj tuzi,koliko puta mislila da nema više smisla biti ovdje,živjeti...ali sam svaki puta znala...ili barem vjerovala da je on tu,da nisam sama. Ja vjerujem i vjerovat ću. Svatko vjeruje u nešto...svakome treba da u nešto vjeruje.
Ja vjerujem u boga,vjerujem u ovaj život...vjerujem u čaroliju snova...vjerujem da ako želimo,možemo sve (samo se trebamo potrudit)...vjerujem da je moguće promjeniti ovaj svijet i da će doći bolji dani.
Vjerujem...jer znam da je to jedini način življenja bez postavljanja puno pitanja na koja nitko nema odgovor...pa makar to sve bila zabluda.



Post je objavljen 08.02.2009. u 18:05 sati.