Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

ČITAVO BOGATSTVO IZGORJELO SA METLAMA

BAČKI PETROVAC

Proizvodni pogon tvornice metli "Raj" iz Bačkog Petrovca, veličine oko 600 kvadrata, u kome se nalazila velika količina uskladištene robe, izgorio je do temelja u velikom požaru . U vatrenoj strihiji niko nije ozljeđen, a, kako saznajemo, šteta se procenjuje na nekoliko milijuna dinara. VIDEO

O silini vatrene stihije govori i podatak da je plamen u nekim trenucima bio visok i preko 30 metara, a vatrogasne ekipe Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) iz Bačkog Petrovca i pripadnici VJ Novi Sad požar su lokalizirali tek poslije žestoke višesatne borbe.Prema još nezvaničnim podacima, vatra je izbila oko 2.15 sati u središnjem dijelu skladišnog kompleksa u ulici M. Hrubika 63, a zatim se brzo proširila na ostatak objekta, pa umalo i na susjedne kuće. Bukvalno je progutala, kako se procenjuje, oko 30.000 metli, kao i skupe strojeve za proizvodnju.

– Probudila nas je vika i lupa na vratima. Bili su to prometni policajci koji su primjetili požar i odmah došli da nas probude. Kad sam izašao, već je sve gorjelo. Pokušali smo s gašenjem, ali sami ništa nismo mogli. Istjerali smo vozila iz dvorišta i sklonili aparat za autogeno zavarivanje s bocama kako ne bi izbila eksplozija i sve prepustili vatrogascima, koji su u međuvremenu došli – rekao je vlasnik poduzeća Rastislav Nosalj, nemoćno šireći ruke.

Među okupljenima se govorilo da im je nejasno kako je izbila vatra, pošto je vlasnik nedavno potpuno zamijenio električne instalacije, a u objektu nije bilo peći ili grijalica, koje često mogu biti pretnja.
– Što se dogodilo – ne znam. Znam samo da je šteta ogromna za posao, kao i da će susjedima biti teško sve to obnoviti – rekao je susjed obitelji Nosalj.

Iako se sljedećeg jutra moglo čuti nekoliko verzija o eventulanom uzroku požara – od sumnje da je riječ o podmetanju vatre zbog naplate osiguranja, pa sve do raznih nesretnih okolnosti – tek nakon istrage ekipe protupožarnih istražitelja biće poznato što je izazvalo vatru, koja je u roku od nekoliko sati nanijela velike financijske gubitke obiteljskom poslu Nosalj, nadaleko poznate po proizvodnji.

U akciji gašenja učestvovalo je petnaestak dobrovoljaca DVD iz Bačkog Petrovca, potpomognutih kolegama iz Novog Sada. Ipak, buktinja se nija mogla ugasiti, tako da se posao sveo na sprječavanje širenja požara na susjedstvo. Bespoštednu borbu vatrogasaca s velikom buktinjom netremice je promatrao veliki broj Petrovčana, stanovnika te ulice.

– Iskre su letjele dvadesetak metara uvis, a veliki plamen je tokom većeg dijela noći obasjavao čitavu ulicu u kojoj se nalazi pogon. Vidjelo se da se ništa ne može učiniti, šteta na tvornici bila je neminovna. Sreća pa su ovi hrabri ljudi uspjeli spriječiti širenje i veću štetu – ispričao je jučer rano ujutro jedan od svjedoka požara u ovoj poznatoj tvornici metli, koja odskora posluje s partnerima iz Italije.
RTV

Post je objavljen 08.02.2009. u 09:54 sati.