Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepoznatizagreb

Marketing

4M: Miro, Mali, Medo i Muki

Mlađima kratica "4M" ne znači ništa posebno, ("Znam što je 3M, uredski materijal, diskete i sve to, ali 4M ... nikad čuo!"), ali oni nešto stariji se sjećaju istoimenog glazbenog kvarteta koji je žario i palio hrvatskom i zagrebačkom estradom šezdesetih godina.


Preneseno sa www.barikada.com

Da ne prepričavam ono što je već jako dobro napisano, pogledajte odličnu biografiju sastava na web stranici Nadira Efendića pod nazivom "Barikada" koja je posvećena hrvatskoj i bivšejugoslavenskoj muzici i sadrži nepreglednu količinu zanimljivih detalja o muzici nekad i sad (a s posebnim naglaskom na "nekad") - ne propustite ju!

A ako želite čuti kako je zvučala njihova muzika, poslušajte djeliće njihovih pjesama na You tube-u, recimo "Idem i ja", poznatiju po dijelu refrena "Ne, ti ne! A zašto ne? Zato jer ne!" (cijelu pjesmu, ali bez video snimke, možete čuti OVDJE) ili "Tvoj glas".

Što se moje osobne veze sa 4M tiče, kao mali obožavao sam tu famoznu pjesmu "... a zašto ne? Zato jer ne!"), a jedan od posebnih događaja je bio moj posjet sa roditeljima jednom od članova sastava, Željku Marušiću-Mukiju, koji je, stjecajem okolnosti, bio muž očeve kolegice s posla. U to doba sam imao možda 5 ili 6 godina i činjenica da posjećujem poznatu osobu sa estrade mi nije bila uopće bitna, već mi je puno više u pamćenju ostala činjenica da sam se tad prvi puta u životu vozio liftom i gledao na grad sa visine (oni su stanovali u jednom od nebodera u Domobranskoj ulici, tadašnjoj Szabovoj, negdje oko desetog kata).

Post je objavljen 08.02.2009. u 12:00 sati.