Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

GRADONAČELNIK OBEČAO NOVO KOMBI VOZILO

STRMEC
Piše:Damir Marenić

Održana jubilarna 20 godišnja skupština društva **** Skupština održana u skromnijem tonu jer će glavna biti na proslavi društva **** Gradonačelnik Prahin obećao novo kombi vozilo slavljeniku **** Polaznici školovanja primili svoje Diplome i Uvjerenja

U prostoru Društvenog doma Strmec održana je jubilarna 20 skupština DVD Strmec. Uvodnu i pozdravnu riječ dobrodošlice uputio je predsjednik Drago Francetić te predložio Radno predsjedništvo u sastavu Ivica Petravić – predsjednik , te Nives Trbović i Marko Domitrović kao članovi. Zapisnik je vodio Dean Katušić.

Pročitan je Dnevni red koji se sastojao od 13 točaka, a sastojao se od izvješća Upravnog, Nadzornog odbora, Blagajničkog izvješća , Plana rada i Financijskog plana za 2009-u. Iz izvješća Upravnog odbora kojeg je pročitala Nives Trbović vidljivo je da je prošla godina bila ispunjena preventivnim aktivnostima , mnogo se pridodalo obuci i uvježbavanju vatrogasaca , provedene su taktičke vježbe te nastava sa članovima.

Sudjelovalo se u obilježavanju proslave Svetog Florijana kako u pokaznoj vježbi tako i na misi u kapeli Srce Isusovo u Strmcu. Nadalje vodila se briga oko nabavke vatrogasne tehnike i opreme koja je neophodna za rad i djelovanje društva u preventivi i zaštiti kako samog mjesta tako i Grada Svete Nedelje. Zapovjednik Marko Domitrović kroz izvješće upoznao prisutne o operativnim akcijama u prošloj godini.Iz izvješća se saznaje da Društvo u 2008.godini broji 35 aktivnih članova te 28 podupirajućih.

U strukturalnom dijelu imaju 1 višeg vatrogasnog časnika, 2 vatrogasna časnika, 4 dočasnika I klase, 13 dočasnika, 1 vatrogasca I klase, 4 vatrogasca, 6 pripadnika vatrogasne mladeži, te 4 člana bez vatrogasnog ispita. U odnosu na prošlu godinu društvo broji 2 člana više što je jako dobro ako se zna koliko je teško pridobiti mlade u vatrogastvo.Na nivou VZG Sveta Nedelja sudjelovalo se u osposobljavanju vatrogasaca za vatrogasna zvanja te specijalnosti za zaštitu dišnih organa te strojara.

Društvo je bilo aktivno i u natjecateljskom segmentu te je kao takvo sudjelovalo na 13 natjecanja ( Kaštel Sućurac, Kerestinec, Otok samoborski, Bregani, Bobovici, Buševcu, Odranskom Obrežu, Molvicama, Dubravici, Svetoj Nedelji, Stupniku, Zaprešiću te na gradskom natjecanju gdje su postali i prvaci Grada Sveta Nedelja. Od rezultata spomenimo još 2.mjesto u Stupniku te 3.mjesto u Molvicama.

Što se tiče intervencija , u 2008.godini imali su 15 intervencija ,većinom požara otvorenog prostora te tehničkih intervencija. Sudjelovali su i na osiguranju svetonedeljskog fašnika. Od opreme koja je nabavljena izdvajamo: interventna odijela, izo aparat sa rezervnom bocom i maskom, stacionarnu i kolnu stanicu, bljeskalice za navalno vozilo i dr. Nadalje zapovjednik Domitrović javno je pohvalio vatrogasce koji su najviše izašli na intervencije: Marko Matijević, Hrvoje Francetić, Tomislav Cvetković i Matej Vlašić dok je kod djevojaka pohvalu zaslužile Maja Matijević i Vanja Anić- Matić.

U 2008 godini društvo je imalo na raspolaganju 216.000 kuna a utrošila je 164.000,ostatak od 50-tak tisuća prebačen je u ovu godinu iz jednog razloga a to je proslava 20 godina rada i postojanja društva koje će se održati u rujnu ove godine.

Nakon što je dana razrješnica starom Upravnom,Nadzornom odboru te predsjedniku i zapovjedniku ,predsjednik Kandidacione komisije Davor Bišćan dao je prijedlog skupštini o novom rukovodstvu koje je jednoglasno prihvaćeno.Tako će sljedeće četiri godine društvo voditi Drago Francetić kao predsjednik, Ivica Petravić – dopredsjednik, Dean Katušić- tajnik, Marko Domitrović zapovjednik, Hrvoje Francetić i Marko Matijević – dozapovjednici, Josip Božićko-blagajnik. Ovom prilikom Drago Francetić i Ivica Petravić uputili su zahvale dosadašnjem blagajniku Davoru Galic na odličnom obavljanju dužnosti te im je žao što nije u mogućnosti i dalje voditi financije društva.

Iz pozdravne riječi gostiju izdvajamo zahvalnost glavnog zapovjednika VZG-a Nevenka Čižmešije koji je govorio samo u superlativima o radu DVD Strmec te naglasio kako je društvo od jednog mladog i neiskusnog društva došla na razinu dobro obučenih vatrogasaca koji se mogu uhvatiti u koštac sa svakom intervencijom. Gradonačelnik Drago Prahin zahvalio se vatrogascima na izvršenju svih obveza koje su se tražile od njih te obećao da će Grad DVD-u Strmec povodom 20 godina društva nabaviti novo kombi vozilo a koje neće ići iz sredstava predviđenih za vatrogasnu djelatnost. Na kraju se svojim strmčanima obratio i predsjednik gradskog Vijeća inače saborski zastupnik Krunoslav Markovinović koji se prisjetio kako je to izgledalo prije 20 godina te rekao da treba biti strpljiv ali vjeruje da će javna vatrogasna postrojba stići u Svetu Nedelju.

U ime VZG Sveta Nedelja Uvjerenja i Diplome o završenom školovanju za specijalnost za zaštitu dišnih organa i strojara podijelio je glavni zapovjednik Nevenko Čižmešija: Za zaštitu dišnih organa svoja Uvjerenja primili su: Josip Katušić, Mladen Petravić, Marijo Mihelić, Tomislav Cvetković, Ivica Petravić, Hrvoje Francetić, Marko Domitrović. Za specijalnost Strojar : Josip Katušić, Ivica Petravić, Marko Domitrović, Josip Božičko.


Post je objavljen 08.02.2009. u 14:20 sati.