Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/1971

Marketing

Izrael - greška 20. stoljeća

Bar jednom dnevno me s TV-a ili iz novina bocne riječ "holokaust". Sad će i sva hrvatska djeca u školama imati (čini se) posebno naglašena predavanja o holokaustu kao nečemu što se MORA znati.

Slažem se. Svijet ne bi trebao zaboraviti holokaust.

Također taj isti svijet ne bi trebao zaboraviti ni Palestinu. Istu onu Palestinu koju su samouvjereni svjetski "bogovi" nakon drugog svjetskog rata oduzeli njenim stanovnicima da bi je onda na najneprirodniji mogući način dodijelili Židovima.

Što bi bio "prirodan način" osvajanja teritorija? Rat.

Kako god to zvučalo, ratovi su ipak stvorili zemljopisne granice današnjih naroda. U doba, naravno, kad su ti narodi bili manje civilizirani i manje povezani raznim svjetskim institucijama (ili manje nadzirani pravnim načelima kojima neke svjetske organizacije pokušavaju čovječanstvo zaštititi od samoga sebe)..
Ratovi, genocid, migracije potaknute ratom... Sve bi to sada trebala biti tek povijest čovječanstva. Jer se zemljopisne granice već dugo ne mijenjaju ratovima. Civilizirani svijet to ne dozvoljava. Rat i kolonijalizam bili su legitimni oblici promjene granica do 20. stoljeća. Sada više nismo životinje, sad smo civilizirani ljudi s ljudskim pravima. Sada su ta sredstva nedozvoljena.
Sada je legitimno kada se raspadne država složena od već utvrđenih regija utemeljenih na vjerskim ili etničkim razlikama (republike poput onih u bivšoj SFRJ ili u bivšem SSSR-u), ili kada se skupi nekoliko najjačih svjetskih "gazda" i donese uredbu po kojoj se teritorij oduzima jednima a dodjeljuje drugima. Zbog holokausta za kojeg oni prvi nisu ni najmanje krivi.

Negiranje holokausta svakodnevno se osuđuje.

Isto tako se svakodnevno negiraju prava Palestinaca. Koje se, eto, u posljednje vrijeme svakodnevno i ubija. I nikome ništa, jer Palestince ne štiti globalni osjećaj sveopće krivnje zbog bilo čega, kao što je slučaj s krivnjom zbog holokausta koja je od Izraela napravila zaštićenog polarnog medvjeda.

Palestinci su samo Muslimani. A Muslimani nisu važni. Sve dok se ne pojavi neka AlQaida, tada se cijeli svijet sjeti da i oni postoje.



Post je objavljen 07.02.2009. u 16:30 sati.