Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hidas

Marketing

Novi projekt "Eko - Zadra"

Photobucket

"Mala škola eko aktivizma" u Hotelijersko - turističkoj i ugostiteljskoj školi

U petak 30. siječnja 2009. u Hotelijersko - turističkoj školi u Zadru održana je radionica na kojoj su članice „Eko-Zadra“ pred tridesetak učenika prezentirale rad udruge i Zelenog telefona, te s učenicima razgovarale na temu aktivizma i recikliranja kao pogleda na život. Predsjednica udruge i dugogodišnja aktivistica, te članica niza radnih skupina i inicijativa, Atana Grbić - Martinović izlagala je na temu „Ekološki aktivizam; volontiranje i građanska odgovornost“, dok je članica Glavnog odbora Nives Rogoznica, autorica brošure o pravilnom odlaganju otpada „Stavi stvar na pravo mjesto“, govorila na temu „Kako pravilno odlagati otpad i motivirati okolinu/javnost na pravilno odlaganje otpada“.
Radionica je održana u sklopu projekta "Mala škola eko aktivizma" koji se provodi u suradnji s Hotelijersko - turističkom i ugostiteljskom školom u Zadru koja je jedna od svega 11 GLOBE škola u Hrvatskoj i već ima aktivnu eko - sekciju koju vodi prof. Tanja Meštrić - Molnar.
Projekt je nastao kako bi dao doprinos izvannastavnoj edukaciji učenika o tome što znači ekološki aktivizam, o važnosti izgradnje društva ekološki osviještenih građana, te o praktičnim metodama djelovanja na javnost kako bi postala prijemčivija za teme vezane uz održivo gospodarenje prirodnim resursima. Projekt „Mala škola eko aktivizma“ potpomogla je Zadarska županija s 5.000 kuna.

www.ekozadar.org


Post je objavljen 07.02.2009. u 15:32 sati.