Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/returnofalterego

Marketing


Ritchie Blackmore's Night, Lisinski, 27.1.




Kako čovjek nekad može biti smiješna neznalica! Gitaristički mag Ritchie Blackmore (ex Deep Purple i Rainbow) zadnjih je godina isplovio iz rock voda i počeo se baviti posve drugačijom muzikom, nakon čega se je, osim gorljivim fanovima, štovateljima i poklonicima, posve izgubio iz vida. Fuzija rocka s folk renesansom glazbom nije nešto što ćete slušati u autu ili dok nešto radite. Da na plakatima za koncert nije bila (samo) njegova slika umalo bih propustila koncert jer nisam odmah prepoznala o čemu se radi.
Onaj „Night“ ne znači Blackmoreova noć, već Blackmoreova žena Candice Night s kojom je i oformio ovu skupinu i koja je pjevačka, vizualna, a bogme i zabavljačka (ako znamo da je Ritchie grintava spodoba, sklona hirovitim ispadima) duša i srce ekipe. I publika koja se skupila u Lisinskom bila je zaista doživljaja vrijedna: bilo je tu rock poklonika, poznatih kulturnih i muzičkih djelatnika, no i prosjaka, prinčeva i princeza, vitezova i slugu, svećenika i vila. Ne, ne šalim se - potonja se ekipa obuka u povijesne kostime i to je bio zaista doživljaj.
Od koncerta ovakvog tipa naravno ne očekujte kultni rif na „Smoke on the water“ ... ali i to se desilo na neočekivano zadovoljstvo i sreću prisutnih rockera. Nevjerojatno inspirativan prvi dio, te oduševljena (Candice i ) publika, malo je omekšala mrkog Ritchija koji je potegao koncert na nevjerojatnih 3 sata i drugi, hard rock dio! Ma ljudi, je li to moguće??
S obzirom da je koncert kasnio skoro sat vremena i bolje mu je da nije hirovio. Candice je pravi melem za uši i oči (muške pogotovo), jedna vrlo vesela osoba za koju mi nikako nije jasno što radi s mrgudom na kvadrat. No, ljubav očito ne pita. Oduševili su i ostali članovi skupine, naročito klavijaturist Bard David of Larchmont, iako su apsolutno svi vrhunskog sviračkog umijeća kakvo se ne sreće često. Koncert za pamćenje.





Post je objavljen 13.02.2009. u 08:26 sati.