Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Pita sa (kiselim) zeljem

Image and video hosting by TinyPic


Tijesto za pizzu
500 g brašna
1 suhi kvasac
6 žlica ulja
oko 80 ml vode
sol

Nadjev
300 g zelja, sitno naribanog (može i kiselo i svježe)
1 veliki crveni luk
60 ml vode + pola povrtne kocke
1 čajna žlica bosiljka
1 čajna žlica timijana
1 čajna žlica kumina
sol, papar
maslac za prženje

Preljev
1 kiselo vrhnje
2 jaja
mješavina začina za pizzu
papar, sol


Za tijesto, brašno, kvasac, ulje, hladnu vodu i sol stavite u posudu za mikasanje. Pomoću svrdlastih lopatica miksera zamijesite tijesto (ili možete ručno). U nauljeni lim razvucite tijesto i podignite rubove (da kasnije preljev ne bi curio). Na tijesto stavite ohlađeno zelje i prelijte mješavinom vrhnja i jaja. Odmah stavite u pećnicu (nemojte ostaviti da se diže).

Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko pola sata.

U originalnom receptu ne upotrebljava se sir, ali ako hoćete možete to sve posipati nekim tvrdim sirom. Uz zelje na pizzu možete složiti i ocijeđene rajčice iz limenke, ali ja ih ne stavljam.


Za nadjev, luk očistite i sitno nasjeckajte. U loncu rastopite malo maslaca i dodajte luk, kratko ga popržite. Dodajte zelje, vodu, razmrvljenu kocku, timijan i bosiljak. Kuhajte poklopljeno na laganoj vatri, 20ak min., da zelje omekša. Začinite solju i paprom, ostavite da se ohladi.

Za preljev, u posudu za miksanje stavite jaja, vrhnje, mješavinu začina, sol i papar pa izmiksajte.


*Recept se temelji na receptu iz časopisa Burda Moden, 2/1981.



Post je objavljen 05.02.2009. u 20:28 sati.