Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zs69

Marketing

Mrak kombinacija 2 - 7. kolo



Vrijeme: 1°C, noć, snijeg
Trasa: Parking Bliznec - Pilana - (Leustekova staza) - Snježna Kraljica.
Duljina staze: 5.000 metara (procjena by Žohar)

Trenutni nedostatak inspiracije. Hm. Mogao bih početi s jadikovkama. Desna tenisica mi je bila mokra, pa se suha čarapa brzo namočila i već prije trke mi je noga bila mokra i hladna. Međutim, ova trka zaslužuje nešto bolje.

Okupili su se svi ili skoro svi članovi sekte "Mrak kombinacije". Veliki meštar je dao znak za start. Po dobro uhodanom ritualu krenulo se po Poučnoj stazi, te poslije Pilane krenulo lijevo i uzbrdo. Dolaskom na "veliko križanje" (ako netko zna kako se zove to mjesto, neka me slobodno poduči) nismo krenuli prema Gipsu, nego po 14-ici, poznatoj i po nazivu Leustekov put. Ako slučajno ovaj navod nije točan, molim za ispriku i ispravak.
Do ovog dijela se kolona trkača posložila i nije bilo pretjecanja. Ja sam se zalijepio za Trkadžiju Terzića i pratio ga u stopu, a povremeno i dahtao za vratom. Iza nas kolona od cca 5 do 7 lampica. Ovaj put me je TTac prestigao već u samom startu i poremetio ustaljeni red Univerzuma.
Kod nekog odmorišta (skloništa) smo imali i photo session. Čak dva fotića su bljesnula i zaslijepila me. Valjda će biti koja uspjela slika, a snimali su nas i kod Pilane kad smo prelazili cestu. (update: Slike)
Utrka je bila teška. Uz klizanje, bljuzgu, mjestimično visok snijeg, bila je prisutna i pratnja većeg broja trkača. Tek u zadnjoj trećini staze smo TTac, Chura i ja ostali sami. Na Činovničkoj livadi sam počeo gubiti snagu i to me je Chura pretekao, a u samoj završnici je pokušao prestići i TTjca, ali je ovaj uspješno "osujetio" napad.

U Snježnoj Kraljici odmor uz čaj, grickalice i dobro društvo. Povratak po Leusteku u ugodnom društvu Kove i Šikija. Naravno, trčeći, iako se ne boduje, ali zadovoljstvo mora biti potpuno. U povratku sam našao vremena za pogled na vedro nebo ispunjeno zvijezdama i mjesecom, pogled na Zagreb koji svjetli pod našim nogama, pogled u svoju nutrinu koja sja od sreće i ispunjenosti.

Sada sam spreman utonuti u san i snivati zelene šume, cvrkut ptica, šumsko cvijeće i probijanje sunca koje grije moje tijelo.

Želim vam laku i mirnu noć.


Post je objavljen 04.02.2009. u 22:05 sati.