Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tatjanaholjevac

Marketing

Noć muzeja ...

Bila sam oduševljena ovim velikim događajem koji je okupio i stare i mlade u želji da vide što više od bogate prošlosti, umjetnosti koje naši muzeji čuvaju, te mogu samo reći BRAVO. Opet velike gužve i duge kolone zainteresiranih i što je još važnije jedan događaj, mogućnost za VEČERNJI IZLAZAK svim onima koji si to nažalost zbog loše financijske situacije ne mogu priuštiti. Zato čestitke Dubravki Osrečki Jakelić, predsjednici HMD-a i Vesni Jurić Bulatović, autorici koncepcije i vodstva manifestacije, koja je imala i novi rekord posjećenosti - više od 140.000 posjetitelja, od toga u Zagrebu više od 100.000 posjeta, u 70-ak muzeja koji su sudjelovali u manifestaciji...

Ono što bi Ministarstvo kulture trebalo napraviti je osigurati neke poticaje ili novac da ovakvih događaja bude više. Naime sav napor svih muzejskih djelatnika da približe svoje blago građanima temeljen je na njihovoj dobroj volji i slobodnom vremenu koje su trebali uložiti u organizaciju ovako velikog događaja. Pa gospodine ministre, lijepo molim platite bar prekovremene sate svim onima koji su u petak bili s nama građanima i daleko do iza ponoći, jer koja to kulturna manifestacija u jednoj večeri može privući 140.000 posjetitelja i koja to može približiti visoku umjetnost i našu baštinu nama samima ??? Zanimljivo je da se sve održava u vrijeme Svjetskog rukometnog prvenstva, koje ima svoju publiku a muzeji svoju!

Sve pohvale organizatorima iz Muzejskog društva i jedna molba/prijedlog, napravite i jednu ljetnu Noć muzeja kako bi svi oni brojni zainteresirani kojima su očito cijene ulaznica PRESKUPE, imali još jednu mogućnost da pogledaju kakvo se sve blago čuva po našim muzejima!

Vaša Tatjana


Post je objavljen 04.02.2009. u 06:24 sati.