Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

USPJEŠNA 2008 ZA DVD GORIČAN

GORIČAN

Redovnu izbornu godišnju skupštinu održalo je Dobrovoljno vatrogasno društvo Goričan. Sudeći po izvješćima koja su na skupštini podnijeli Christian Plakalović, predsjednik, i Slavko Loparić, zapovjednik DVD-a, 2008. godinu goričanski će vatrogasci pamtiti kao jednu od uspješnih godina u više od 120 godina rada DVD-a Goričan.

Naime, lanjske su godine, između ostalog, vatrogasci Goričana postali bogatiji za iznimno kapacitetno navalno vozilo DAF 1700, potpuno opremljeno i za najsloženije intervencije, vrijedno čak 330.000 kuna.U redovnoj aktivnosti zabilježili su samo jedan požar na gospodarskom objektu, nekoliko požara suhog raslinja na otvorenom prostoru, a u nedavnoj novogodišnjoj noći spriječili su rasplamsavanje požara i potpuno uništenje obiteljske kuće.Provodili su brojne preventivne protupožarne mjere, sudjelovali na brojnim vježbama i natjecanjima, osiguravali velike manifestacije na svom području, a nisu zanemarili ni edukaciju svojih članova.

Tako danas DVD Goričan ima 40 aktivnih članova starijih od 18 godina - 19 je vatrogasaca, 12 vatrogasaca I. klase, pet vatrogasnih dočasnika I. klase, jedan časnik, dva časnika I. klase i jedan viši počasni vatrogasni časnik, a iznimno je brojan i podmladak DVD-a.
Budući da je skupština bila i izborna - uz usvajanje svih izvješća za 2008. godinu, birano je i novo rukovodstvo. DVD Goričan od subote ima novi Upravni odbor u kojem su Christijan Plakalović, Nenad Tisaj, Slavko Loparić, Željko Hranjec, Kristina Plakalović, Martina Stanko, Nikola Grgec, Ivica Krznar, Florijan Vargek, Dragutin Mlinarić i Dragutin Ivković.

Predsjednik DVD-a Goričan i dalje će biti Christian Plakalović (ujedno i zastupnik u Skupštini Vatrogasne zajednice Međimurske županije), dopredsjednik je Nenad Tisaj, zapovjedničku dužnost i dalje obnaša Slavko Loparić, a dozapovjednik je Kristijan Markač. Tajnički su poslovi povjereni Kristini Plakalović. List Međimurje



Post je objavljen 03.02.2009. u 16:42 sati.