Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/seve

Marketing

O Seve ponovno u Slobodnoj...

Komentar Zlatka Galla iz Slobodne Dalmacije:

Severina u čistilištu

Na reakcije nije trebalo dugo čekati. Poslovično duhovita i zlobna "čaršija" u hipu je Rajićev Dukat preimenovala u Fukat, a Frutissimu - čija se reklama sa Sevom u glavnoj ulozi igrom slučaja baš ovih dana bjesomučno vrti na televizijskim programima - u Fuckissimu.

Naravno, slučaj s "kućnim videom" koji za Severinu nije nimalo šaljiv, dobit će svoju zakonskopravnu i etičku "dogradnju". Možda čak rezultirati i kakvom senzacionalnom tužbom i sudskim procesom, dopunom zakona o medijima i - posebice - ulozi Interneta ili pak raspravama o granici između javnog i privatnog te ulozi samog medija.

Seksualnost kao marketinški adut

Bez obzira na to je li riječ o svima koji su se uhvatili vruće i komercijalne teme ili o portalu Indexa koji je, nota bene, u profesionalnom smislu, posve čist. Jer premda je baš on zakotrljao priču o Sevinu "porniću" i tako posredno "potaknuo" njegovu ilegalnu distribuciju, on je samo prvi glasno upozorio na materijal koji već ilegalnim distribucijskim kanalima "kola" Internetom.

Prozvati Matiju Babića i društvo iz Indexa zato što su prenijeli vijest o postojanju pornomaterijala sa Sevom u glavnoj ulozi te vijest ilustrirali benignim fotografijama koje bi - kao ćudoredne - prošle i u Glasu Koncila, značilo bi uvesti opaki presedan skidanja glave svakom (medijskom) glasniku loših vijesti....

Index.hr

Post je objavljen 05.06.2004. u 14:54 sati.