Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/anksioznost123

Marketing

Mlijekom protiv tjeskobe

Prirodni borac protiv tjeskobe
Sigurnost i učinkovitost mliječnog peptida potkrijepljene su kliničkim studijama


Kravlje mlijeko oduvijek se smatralo zdravim i smirujućim napitkom koje nas lako uvodi u spavanje. Sadrži molekule slične benzodijazepinima (vrsta sedativa), ali u vrlo niskoj koncentraciji - samo nekoliko mikrograma na litru mlijeka. Kazeini, glavne bjelančevine mlijeka, poznat su izvor biološki aktivnih peptida koji prema rezultatima brojnih znanstvenih studija pokazuju anksiolitičku aktivnost (protiv tjeskobe) te relaksirajuće, uspavljujuće, ali i osvježavajuće djelovanje.
Sigurnost i učinkovitost mliječnog peptida potkrijepljene su u kliničkim studijama uz uporabu placeba na ljudima dobrovoljcima i životinjama. Pokazalo se da je jednako učinkovit kao benzodijazepini (npr. Xanax, Valium, Dijazepam...). Najbolje je od svega što, za razliku od benzodijazepina, mliječni peptid ne uzrokuje ovisnost ili gubitak pamćenja. Također, ovaj potpuno prirodni mliječni triptički peptid nema nuspojava kao što su ovisnost, pospanost (somnolencija), gubitak pamćenja ili neželjene interakcije s drugim lijekovima. Za mentalnog Stroop testa kod kontrolne skupine u stresnim uvjetima očitovalo se 21-postotno povećanje sistoličkog i dijastoličkog tlaka, dok se kod grupe koja je dobivala mliječni peptid sistolički tlak povisio samo 14 posto, a dijastolički 16 posto. Mliječni peptid pomaže i sniženju razine kortizola, ključnog pokazatelja bolesti srca. Kortizol je supstancija koja uzrokuje ubrzanje rada srca, povišenje krvnog tlaka i pad imuniteta.
Primjena prirodnoga mliječnog peptida diljem svijeta omogućuje medicinskim profesionalcima da kod pacijenata pobijede strah, tjeskobu i nesanicu te razna stresna stanja.

Izvor: Vaše zdravlje



Post je objavljen 03.02.2009. u 11:33 sati.