Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muzikologija

Marketing

DORA 2009.


Franka - Pjesma Za Kraj.mp3
Kao i prošle godine, evo malog osvrta na nadolazeću Doru. Poslušao sam većinu pjesama i mogu komotno reći da je ovo jedna od lošijih Dora. Doduše, to uvijek kažem, valjda to tako mora biti. Kao što i Eurosong uglavnom uvijek ima tek 2,3 dobre pjesme.
Kao i obično, ima svega. Dobili smo novog Žaka (Mijo Lešina u iznimno dosadnoj pjesmi), nekoliko pjesama od kojih vam uši prokrvare (Igor Cukrov, Danijela Pintarić, oboje vrhunac neukusa s jednostavno katastrofalno lošim pjesmama i interpretacijama), nekoliko razočaranja (inače vrlo dobar Marko Tolja, u bezličnoj pjemi s vrlo dobrim strofama, no lošim i dosadnim pripjevom, Maja Vučić s još dosadnijom pjesmom), nekoliko očajnih pokušaja kopiranja pjesama s prethodnih natjecanja koje su ionako svojevremeno bile kopije (Denis Dumančić, Ivo Gamulin), ali i nekoliko ugodnih iznenađenja (Feminnem - zanimljiva pjesma, no ova nova pjevačica definitivno mora van iz grupe. Pamela i Neda imaju ugodne vokale, pridošlica je jednostavno grozna; Ana Bebić-malo glupast tekst, no sve u svemu bolje od prosjeka, zanimljive strofe, pjevan refren; Jelena Radan - odlična u svojoj interpretaciji i vrlo dobroj pjesmi, Hari Rončević...)
Moj odabir za ovu godinu svakako je Franka Batelić. Ima i tu malo kopiranja, ali kad kopiramo, onda barem nek kopiramo naše, ne?:-) Lijepa je cura, pjesma je sama po sebi eurovizijska, bolja je od velike većine koja se tamo može čuti. Sredimo curu kako treba (navodno će se posla primiti Viktor Drago, Elfs i Tomo Vrban, pa bi rezultat trebao biti jako dobar) i pošaljimo ju na Eurosong. Čisto da se ne sramimo uvijek svojih predstavnika....

Post je objavljen 02.02.2009. u 00:27 sati.