Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/recenzijefilmova

Marketing

Scream (1996)

Image Hosted by ImageShack.us


Sve u svemu: 4,2 / 5
Više o filmu: Imdb.com

Studentica je ostala sama kotkuće i priprema se na gledanje horror filma. Ubrzo dobiva misteriozni poziv koji je navodno na krivi broj. Međutim, pozivi od istog broja su se naredali i svaki poziv je bio sve neugodniji za sve dok joj sugovornik nije rekao kako poziv dolazi iz blizine te da ju želi ubiti. Nakon par minuta roditelji dolaze u kuću i sve što su mogli vidjeti je nered i obješena kćer u vrtu kuće. Ubojstva su se i dalje nastavila, samo nitko nije siguran tko je ubojica sve dok Sidney Campbell ne otkrije pravu i bolesnu istinu...

Image Hosted by ImageShack.us


Kako sam siječanj totalno izgubio što se tiče pisanja po blogu i odgledanim Carpenterovim filmovima te da ih sve recenziram do veljače, odlučio sam to ukinuti te svaki film koji komentiram u vezi Carpentera će se naći na njegovoj listi u boxu dolje. Pa sam odlučio nastaviti na shemu koji horror zadnji pogledam, taj će biti komentiran. Kako nisam veljaču želio krenuti u lošem tonu, prihvatio sam se ovog klasika i njegovih nastavaka kao dobar uvod. Scream ala Vrisak je svima poznat horror u kojem je specifična maska ubojice, koju ja mislim svaki kolekcionar maski posjeduje i svugdje se pojavi kada dođe vrijeme Noći vještica ili maskenbala. Ovaj serijal je, možemo reći, i obilježila ta maska, a ne čovjek ispod nje. Kako god, riječ je o jednom od najboljih slashera svih vremena, a ujedno i jednim od najpoznatijih.

Image Hosted by ImageShack.us


U filmu viđamo mnoge mlade glumce koji su danas dosta popularni i svatko od njih je glumio u nekom hit naslovu, uključujući i ovaj. Tu imamo slatku Neve Campbell znanu po seriji ''Party of Five'' koja se puštala na televiziji neko vrijeme. Ovo joj je prva veća uloga. David Arquette, upamćen u ovom filmu kao djetinjasti murjak viđen je po horrorima i u par serija. Courteney Cox, Rose McGowan, Drew Berrymore itd.

Image Hosted by ImageShack.us


Kako svaki film ima svojih mana, tako naravno i ovaj. Ima par rupa u filmu i ponekih nebuloza i pogreška je cijelog serijala to što je ubojica strašno nespretan kad uhodi i povija svoje žrtve. Stvarno glupe pamtljive scene padanja. Sve u svemu, ovo je klasik koji svaki horror fan mora pogledati čisto da vidi kako se pravi dobar, zabavan, krvav i maštovit slasher.

Post je objavljen 01.02.2009. u 17:04 sati.