Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rudarka

Marketing

Brodogradilišta, turizam i ostalo.....

Imam nekoliko čisto logičnih nedoumica, pa da vidimo:

Kao prvo - kako naša brodogradilišta iz godine u godinu odlaze u tako teške minuse i negativne dubioze (kako bi to rekli ovi naši političari)?

Ako je za npr. gradnju jednog veelikog broda potrebno xy milijuna kuna kao avans za nabavu materijala, plaće radnika i ostale troškove, pa država potpiše garanciju na tu dotičnu svotu, koju onda isplati banka. Onda se taj brod izradi, porine, lupi s onim šampanjcem - i voila - lova je na računu.

E sad, valjda bi u tom trenutku trebalo vratiti pare koje su potrošene, zadužene od države (čitaj nas glupih poreznih obveznika), pa ostatkom u nove radne pobjede.

A ne, ne... Kod nas taj višak, dobit ili što već ode...

I brodogradilište je opet u kurcu. Jebiga. Ones again.

Suosjećam sa svim radnicima, njihovim porodicama i široj zajednici koja izravno ili neizravno živi od dotičnih brodogradilišta. Ali.... Što je previše, previše je.... mad

Ako su nesposobni direktori, šefovi, menadžeri - neka ih promijene. I neka im ne isplaćuju puste pare kao bonus za (loše) vođen posao. Sigurna sam da postoje (mladi?) ljudi koji bi to odradili puuno bolje od ovih postojećih. Čim je sve godinama u qu.

Ima još: prije par godina je bila frka oko tvornice azbestnih ploča, što li već. Radnici su tražili da rade, bez obzira na loš utjecaj dotičnih kancerogenih sranja na njihov organizam.

Sad odjednom, svi tuže državu, tvornicu i šire - jer eto - oni su bolesni, netko je njih tjerao, a oni nisu htjeli....

Ne velim da nije vrijeme da se određene stvari prerežu, zatvore, saniraju - i to čak na državni trošak. No, mrzim kad šačica tzv. "zelenih" nekompetentno stvara afere, huška ljude na pizdarije, te se onda neke stvari stopiraju, da ne velim zauvjek izgube u vremenu i prostoru...

I vrijeme je da se netko odluči - hoćemo li od naše obale turistička naselja tipa španjojskog Lloret del Mara, male turističke zajednice Zimmer Frei ili industrijske zone?

Sigurna sam da u centru Splita ili Rijeke nije moguće kupanje. Prema tome, industrijske zone ostavite u gradovima. Uključujući lokalno smještene elektrane, odlagališta otpada i ostala smetlišta.

A u malim sredinama, malim ribarskim selima dozvolite gradnju malih obiteljskih hotela. S kvalitetnom kontrolom poreznih obveznika. A ne da baba iznajmljuje sobe onih dva mjeseca, pa od toga živi cijelu godinu. I još traži socijalnu pomoć, jer eto - ona jadna nema nikakvih primanja.... puknucu

Malo sam zabrijala. A petak je. Dan za metak (kako nam je to pjevala Vlatkica) ... cerek

Update: thumbup



Post je objavljen 30.01.2009. u 13:07 sati.