Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pakovoselo

Marketing

Cesta Drniš-Pakovo Selo imat će propust za stoku

29.01.2009. | 20:31
Slobodna Dalmacija
M.J.S. EPEHA

PROSVJED MJEŠTANA PAKOVA SELA URODIO IZMJENOM PROJEKTA OBNOVE DIONICE CESTE D33

Cesta Drniš-Pakovo Selo imat će propust za stoku

Mještani Pakova Sela na obnovljenoj dionici ceste D33 ipak će dobiti traženi propust za stoku, dogovorili su tako na sastanku u Zagrebu saborski zastupnik Ante Kulušić, šibensko-kninski dožupan Goran Pauk, ministar prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta i predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Stjepko Boban.

Kako nam je kazao Ante Kulušić, uvažene su primjedbe da su bez propusta za stoku ugroženi životi desetaka obitelji koje se na tom području bave stočarstvom. Stočari veliki dio pašnjaka imaju i s druge, zapadne strane prometnice, a bez propusta za stoku nemoguće je prijeći cestu s 50 ili 100 ovaca bez da svoje živote izlažu opasnosti. Štoviše, zabilježeno je već nekoliko nesreća.

- U tijeku je projektiranje stočnog propusta, međutim, to neće značiti i produženje roka radova jer se podvožnjak za stoku i poljoprivredne strojeve može izraditi u nekoliko dana – kazao nam je Kulušić. Ovakvim razvojem događaja zadovoljan je Ante Pleadin, HDZ-ov vijećnik Gradskog vijeća Drniša, koji je prvi javno progovorio o tom problemu i na čiju inicijativu je drniško Vijeće prosvjedovalo kod Hrvatskih cesta.

- Znam da je sve načelno dogovoreno, i drago mi je zbog ljudi u Pakovu Selu, kojima će to puno značiti. Na koncu su izgrađena i tri zakonom propisana autobusna ugibališta, što prvotno također nije bilo zacrtano, kazao nam je Ante Pleadin. Kako je najavljeno iz Hrvatskih cesta, krajnji rok za otvaranje obnovljene dionice Drniš–Pakovo Selo je 26. veljače.

Pakovo Selo Pakovo Selo Pakovo Selo Pakovo Selo Pakovo Selo Pakovo Selo

Post je objavljen 30.01.2009. u 12:48 sati.