Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/topsicret

Marketing

tri žene

Tri žene su sjedile za stolom u čajnoj kuhinji i razgovarale o djeci, planovima za njihovu budućnost. Četvrta žena, njihova šefica, stajala je na nogama. Vrtjela je svežanj ključeva u ruci i naslonjena na kuhinjsku radnu plohu, čekala da voda u aparatu za kavu proključa. Svjetlo je žmirkalo, halogene lampe na plafonu davale su cijeloj prostoriji neki futurističko plavičasti odsjaj, zbog kojeg su svi voljeli sjediti u toj novoj, tek renoviranoj kuhinji, opremljenoj najmodernijom aparaturom, kuhinji u kojoj su su čak i drveni elementi bili srebrno sive boje.
-Moj sin će sljedeće godine upisati medicinu. Boji se krvi, čak i kada mu nos krvari, ali je uporan i odlučan. Završit će on to. - rekla je samouvjereno žena u plavoj haljini koja je prekrivala njeno glomazno tijelo poput cerade.
-Ma, važno je da nešto završe. - slegnula je ramenima žena s njene desne strane. Pila je svježe iscjeđen sok od naranče i limuna i pri tom jako skupljala usne, osjećajući nelagodu zbog kiselog okusa.
-Da, - složila se treća - i onako sam tražila debelu vezu da moja draga kćer upiše engleski jezik. Valjda ne postoji fakultet na koji se prima manje polaznika i ona je izabrala upravo taj. Uzalud sam joj objašnjavala da taj jezik danas svi govore, čak i oni koji su potpuni antitalenti za strane jezike, no uzalud. Zapela je za to i što ćeš, na kraju smo se pomirili s tim.
-Ja imam dvije kćeri - uključila se u razgovor šefica - jedna je zaista odlična učenica, niže same petice, ove godine je upisala ekonomiju, bez problema je prošla i prijemni ispit, ma, nikakva veza nam nije trebala, kunem se. I dobro joj ide. Mlađa kćer je drugi razred srednje škole. Ne znam ima li i iz jednog predmeta više od trojke, ona je zadovoljna s prolaznom ocjenom i uopće se ne trudi ostvariti neki bolji rezultat. Neki dan mi je rekla kako će ići na faks.Ozbiljno. Rekla sam joj "naravno kćeri, možeš ići na faks, a ako ti se ne svidi možeš prijeći na rubel ili ariel".
Natočila je kavu u šalice i sjela. Osjećala je da joj se vene šire od stajanja, a to nije bilo dobro.
S radija su dopirale vijesti o stradanjima na Bliskom istoku, zatim o financijskoj krizi, te se na koncu začula prognoza vremena. Hladno do daljnjeg. Vijesti su slušale u tišini, svaka zadubljena u svoje misli. Prostoriju je ispunio miris svježe skuhane kave. Uskoro će završiti pauza.

Post je objavljen 29.01.2009. u 22:12 sati.