Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hrautomanijak

Marketing

Porsche 911 GT3

Image and video hosting by TinyPic

GT3 verzija aktualnog 'elfera' predstavljena će biti na sajmu u Ženevi, a prve slikice ovog moćnog i prelijepog autića puštene su van ovih dana.

Šestcilindarski bokser motor malo je povećan (sa 3.6 na 3.8 litara obujma) i ojačan je za 20 konja u odnosu na prethodnika, pa sad ima 435 KS.
Poboljšane su i performanse, pa GT3 do stotke stiže za 4,1 sekundu, do 160 km/h mu treba 8,2 sekunde, a maksimalna je brzina 312 km/h.

Što se vozne dinamike tiče, generalna karakteristika novog GT3 je sportska varijanta Porsche Stability Managementa (PSM), koja dopušta potpuno isključivanje Stability Control i Traction Control sustava. Spomenuti sustavi ne reaktiviraju se automatski, kao što je to inače slučaj, nego samo pritiskanjem gumba. Dakle vozač dobiva potpunu kontrolu nad autom i samo je njemu na duši ako ekstremna vožnja završi u nekoj grabi ili na nekom zidu.

Ima još toga: aerodinamika s duplo više potiska nego ranije, tvrđi ovjes, lakše felge, UHP gume, povećani kočni diskovi (keramički su opcijski), specijalni nosači motora... puno čuda...

Cijena će u Njemčiji biti oko 117.000 eura, kod nas vjerojatno još koju deseticu tisuća više...

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 29.01.2009. u 08:08 sati.