Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/boric

Marketing

Dragan Vasiljkovic-KAPETAN DRAGAN,RATNI ZLOCINAC

Toga se rujanskog jutra dragovoljac Franjo Jug pozdravio sa suprugom Jasnom.Kretao je za Dubrovnik u konvoju koji je napacenom gradu trebao dovesti pomoc.Franjo nije znao da krece na put bez povratka.
20 kilometara prije Zadra,kod Zelenog hrasta,konvoj je upao u cetnicku zasjedu.Franjo,koji se nalazio na zacelju kolone u bijelom golfu,otet je zajedno sa svojim zapovjednikom.Njegova supruga od tada ga nije niti vidjela niti cula.
Vlasti tzv.Krajine jednostavno su tvrdile da osoba takvog imena nije u njihovom zarobljenistvu.
Franjo je odveden u jedan od logora na sirem podrucju Knina.Zajedno s ostalim Hrvatima bio je zatocen u nekom hangaru.U dva se navrata cak nasao na popisu za razmjene ali one nikada nisu izvrsene.
Supruga Jasna je otkrila da joj je 2005.godine SAVO STRBAC,bivsi ministar pravosudja tzv.Republike Srpske Krajine preko posrednika poslao informaciju da je Franjo ubijen i pokopan u selu Ivosevcima pokraj Kistanja.Takodjer da o njegovoj likvidaciji vise zna OSOBA KOJA SE ISELILA U AUSTRALIJU.JASNI NIJE DUGO TREBALO DA SHVATI DA JE RIJEC O KOME DRUGOM NEGO O DRAGANU VASILJKOVICU,ZLOGLASNOM KAPETANU DRAGANU.
FRANJO JE UBIJEN OD RUKE DRAGANOVIH ZLOCINACA.
Ivosevci su danas prazni.Odbjegli Srbi nisu se vratili.U policijskoj upravi u Sibeniku Jasni su porucili da s iskopavanjima u tom selu ne mogu poceti dok ne prikupe preciznija saznanja o lokacijama mogucih grobnica.Rijetki povratnici jos ne zele govoriti.Ni Savo Strbac,koji sada vodi famozni"Veritas",ne iznosi detalje.
(Ivana Mandic,"PRICA IZ HRVATSKE")

Post je objavljen 29.01.2009. u 13:33 sati.