Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/negativni

Marketing

The Day the Earth Stood Still (2008)

(r: Scott Derrickson)

Photobucket
Spaceman-spaceman-spaace-maaan

U ovom novom hollywoodskom filmskom spektaklu Keanu Reeves je.... Klaatu, biće iz svemira koje je došlo iz neke daleke (valjda, nagađam) planete da nam soli pamet i govori nam kako bi se trebali promjeniti. Pih! Kao da već nemamo dovoljno svojih "domaćih" dosadnjakovića koji stalo tupe kako je globalno zatopljenje loše, kako ne bi trebali uništavati šume i izvlačiti i zadnju tonu nafte i kako bi trebali potpuno promijeniti način života!

The Day the Earth Stood Still je remake istoimenog kultnog sf klasika iz 1951. koji sam jednom prilikom počeo gledati ali nisam imao živaca pogledati ga do kraja. Iako je naravno imao više smisla od ovog remakea. Jer kako znamo pedesete godine prošlog stoljeća prošle su u strahu od nuklearnog rata i cijela ta poruka o "promjeni" je itekako bila dobro došla, pa makar i iz svemira. Dok je sada neko drugo vrijeme i mi smo neki drugi ljudi, i nije kao da nas ne bi trebalo podsjetiti da će nam uništavanje ovog planeta kad tad doći glave, a kako se čini u zadnje vrijeme sa sve gorim klimatskim i svim drugim promjenana, možda čak i naša generacija doživi konačni pad čovječanstva, ili barem njegove dominacije Zemljom. A možda i ne. Nekako nas i nije baš puno briga. A još manje o tome razmišljamo. Zašto? Zato što osim spavanja i posla koji nam uzme nekih 8 sati svakog dana osim nedjelje, imamo televizore, kompjutere, internet, chat, filmove, serije, a da i ne govorimo o stvarima IZVAN dnevnog boravka! Uglavnom da skratim, ne bi me začudilo da smo u Matrixu.

Ok, a osim te poruke koja tjera na zijevanje ima li film šta za ponuditi?!

Photobucket
Kineska mudrost

Keanu Reeves je iznenađujuće dobar i uvjerljiv u glavnoj ulozi, dok su svi ostali glumci poprilično loši do očajni što vrijedi i za Jennifer Jebobije Connelly. Sama priča je zbrkana jer je scenarist pokušao "modernizirati" original. I to na takav način da je neke scene iz originala jednostavno izostavio dok je druge prekopirao, pa je između njih stavio neke nove tako da sve to baš i ne izgleda previše kompaktno. A tomu ne pomaže ni poprilično loša režija. Tako da je film što duže traje sve manje zanimljiv.

Photobucket
Laserbeam!

Od pozitivnih stvari mogao bi istaknuti dobro nacrtanog robota uništavača i male "nanorobote", te scenu dvije kad ti mali "nanoroboti" ili šta god uništavaju sve pred sobom. I to je to.

Photobucket
Jennifer Connelly u filmu glumi liječnicu sa crnim djetetom

Još jedan bezličan remake koji je manje uvjerljim čak i od originala starog gotovo 60 godina!

Ocjena: 3/10





Post je objavljen 30.01.2009. u 21:13 sati.